Erdoğan ile Stoltenberg'in görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabulüne ilişkin, Doğu Akdeniz, Libya ve bölgesel konularının konuşulduğu açıklandı.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2020, Pazartesi - 23:04
Erdoğan ile Stoltenberg'in görüşmesine ilişkin açıklama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz'de askeri ayrıştırma usullerini görüştüklerini, görüşmenin iyi geçtiğini bildirdi.

Stoltenberg, Erdoğan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Erdoğan ile çeşitli güvenlik konularında iyi bir görüşme yaptığını belirten Stoltenberg, "Doğu Akdeniz için NATO'da geliştirilen askeri ayrıştırma usulleri mekanizmasını görüştük. Bunun diplomatik çabalara alan açması en büyük ümidimdir." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığından açıklama

İletişim Başkanlığı Erdoğan, Stoltenberg görüşmesine ilişkin yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi;

Erdoğan, Türk ve Yunan askeri unsurları arasında kaza, hadise riski azaltılmasına yönelik NATO inisiyatifini desteklediklerini bildirdi. Erdoğan, Stoltenberg'e, bazı NATO müttefiklerinin PKK/PYD/YPG ile iş birliği ve FETÖ'yü himayesinin ittifak dayanışmasını zehirlediğini bildirdi. Erdoğan, Stoltenberg'i kabulünde, NATO müttefiklerinin Türkiye ile somut dayanışma sergilemesi gerektiğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/224779/erdogan-ile-stoltenbergin-gorusmesine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.