Erdoğan'dan Macron'a "İslamiyet" tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam'ın yapılandırılması gerektiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen kimsin ki İslam'ın yapılandırılması gibi bir açıklamayı ağzına alıyorsun." dedi.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2020, Salı - 15:31
Erdoğan'dan Macron'a "İslamiyet" tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın "İslam krizde" açıklamasına tepki gösterdi.
Erdoğan, "Macron'un Müslümanların yoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı 'İslam krizde' açıklaması, saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur." dedi.
Macron'un İslam'ın yapılandırılmasına yönelik çıkışını da hatırlatan Erdoğan, "Fransız devlet başkanı olarak, İslam'ın yapılandırılmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın yapılandırılmasını, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki ‘İslam’ın yapılandırılması’ diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun." şeklinde konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/227608/erdogandan-macrona-islamiyet-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.