Rihanna: “Müslüman kardeşlerimi üzdüm, özür dilerim”

Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, Savage x Fenty markasının şovunda hadislerin yer aldığı bir şarkının kullanılmasına gelen tepkiler üzerine özür diledi.
Zeliha Demirci
|
07 Ekim 2020, Çarşamba - 11:23
Rihanna: “Müslüman kardeşlerimi üzdüm, özür dilerim”

Ünlü şarkıcı Rihanna, kurduğu iç çamaşırı markası Savage x Fenty ile müzik kariyerinden çok modaya ağırlık vererek geçtiğimiz günlerde çok konuşulan bir defile şovuna imza attı.

Markanın yeni ürünlerinin sergilendiği defilede Irina Shayk’tan Bella Hadid’e kadar pek çok ünlü model podyuma çıktı.

Defile sosyal medyada da büyük ilgi toplarken, defilede kullanılan Coucou Chloe’nin Doom adlı şarkısında kullanılan bazı hadisler Müslümanları rahatsız etti. Tepkiler çığ gibi büyüyünce Rihanna’dan açıklama yazısı geldi.

Sosyal medya hesabından bir özür mesajı yayınlayan Rihanna, “Müslüman toplumuna şovumuzda kasıtlı olmadan yapılan bu hataya dikkat çektikleri için teşekkür ederim. Daha da önemlisi içten bir şekilde özür diliyorum. Pek çok Müslüman kız ve erkek kardeşimizi üzdüğümüzün farkındayız."

"Bu yüzden çok kötü hissediyorum. Tanrıya ya da herhangi bir dine saygısızlık etmek istemem. Bu şarkının çalınması çok sorumsuzcaydı. Bir daha böyle bir şey yaşanmayacağından emin olacağım. Bağışlayıcılığınız ve anlayışınız için teşekkür ederim” dedi.

Şarkı sahibi Coucou Chloe de özür diledi

Bunun üzerine şarkıcıda özür dileyerek bir açıklama yaptı. Şarkıcı Coucou Chloe açıklamasında şu sözleri söyledi, "'DOOM' adlı şarkımda kullanılan vokal örneklerinin verdiği rahatsızlık için içten bir şekilde özür dilerim. Şarkı, çevrim içi ortamda bulduğum Baile Funk parçalarından örnekler kullanılarak oluşturuldu."

"O zamanlar bu örneklerin İslami bir hadis metni kullandığından haberdar değildim. Bu kelimeleri doğru bir şekilde araştırmadığım için tüm sorumluluğu üstleniyorum ve bunu bana açıklamak için zaman ayıranlara teşekkür etmek istiyorum. Şarkının tüm platformlardan acilen kaldırılması sürecindeyiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/229543/rihanna-musluman-kardeslerimi-uzdum-ozur-dilerim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.