Akar'dan Yunanistan'a yanıt

Ankara Masası
|
06 Haziran 2020, Cumartesi - 11:55
Akar'dan Yunanistan'a yanıt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sondaj geriliminin ardından "Türkiye ile çatışmaya hazırız" diyen Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'a yanıt verdi. "Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarımızı uluslararası hukuka uygun şekilde çözmek istiyoruz" diyen Akar, "Bunun için bize düşen neyse bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, komuta kademesiyle sınır bölgesinde yaptığı toplantılarda, bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı. Akar toplantılarda gündemi de değerlendirdi.

Doğu Akdeniz'de yaşanan sondaj geriliminin ardından "Türkiye ile çatışmaya hazırız" diyen Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'a yanıt veren Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunları uluslararası hukuka uygun şekilde çözmek istediklerini belirtti.

Akar, "Uluslararası hukuk ne diyorsa iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, karşılıklı iyi niyete dayalı, saygıyla sevgiyle karşılıklı nezaket çerçevesinde, hiçbir şekilde kimseyi tahrik etmeden, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeden barışçıl yöntemleri kullanmak suretiyle bütün sorunları çözelim. Bizim gayemiz, samimi gayretimiz, niyetimiz, maksadımız bu. Bu çerçevede sayın mevkidaşımla yaptığımız görüşmelerde vardığımız mutabakata bağlı olarak arkadaşlarımız heyet halinde iki defa Atina'ya gittiler, orada toplantı yapıldı. Bir kez Türkiye'ye geldiler, burada görüştük. Aynı şekilde yine muhataplarımızı Ankara'ya bekliyoruz. Sayın Savunma Bakanı ile görüşmelerimizi sürdürüp bunlara bir çözüm bulabilirsek ne mutlu bizlere. Bu bizim arzu ettiğimiz bir sonuç olur." açıklaması yaptı.

Celp açıklaması

Koronavirüs nedeniyle ertelenen celp ve terhislere de değinen Akar, "Celplerle gelecek yaklaşık 100 bin gencimize test yaptık.Terhisler sıkıntısız tamamlandı, celpler için de her türlü hassasiyeti gösteriyoruz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/23519/akardan-yunanistana-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.