Ünlü Astrolog Uygur Gür ile özel röportaj

Ankara Masası Kültür-Sanat Özel programımıza, Ünlü Astrolog Uygur Gür konuk oldu.
Zeliha Demirci
|
10 Ekim 2020, Cumartesi - 15:49
Ünlü Astrolog Uygur Gür ile özel röportaj

Astrolog Uygur Gür, koronavirüs, ekonomi ve liderler gibi konulardan; ülke ve dünya gündemine dair tüm merak edilenler hakkında astrolojik öngörülerini bizimle paylaştı. Yanı sıra önemli gökyüzü olaylarını anlatırken, tüm burçlar için de 2021 yılını yorumladı.

Keyifli okumalar...

-Öncelikle tüm dünyanın gündemi olan koronavirüsten başlamak istiyorum. Astroloji koronavirüs ile ilgili bize ne diyor?

"2021 Nisan ayında pandemi bitiyor"

Astroloji bir sembol dili. Bir kere koronavirüsü anlamamızı için sembol dilini iyi anlamamız gerekiyor. Aslında bütün bu hadise Satürn-Plüton kavuşumlarıyla başladı. 2020 yılına girerken Satürn-Plüton kavuşumunun etkisiyle koronavirüs ortaya çıktı. Ardından Jüpiter-Plüton kavuşumunun etkisiyle de iyice büyüdü. Dolayısıyla böyle bir zor bir kış geçirdik hep beraber ve ardından azalmaya başladı. Ama sürekli ben de bir astrolog olarak uyardım. Yayınlarımda ve sosyal medyamda hep dediğim şuydu: Hayır, lütfen hafife almayın. Sonbaharda ikinci dalga geliyor, üstelik mutasyona uğrayarak gelecek ve çok güçlü gelecek dedim. Hatta tarih verdim eylül ayı itibariyle yükselmeye başlayacak dedim. Niye eylül? Çünkü eylülde Mars retrosu var. Mars tabii ki sağlıkla ilgili bir gezegen ve retro vaziyetteyken pandemi büyütmeye başlıyor. Peki ekimde ne olacak? Ekimde Merkür retrosu var. Merkür retrosuyla, Mars retrosunun birleşmesi özellikle bu sefer pandeminin gençleri de etkileyeceğini gösteriyor. Hep 65 yaş üstü problemimiz var. Bu sefer gençlere ineceğini gösteriyor. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Peki niye sonbaharda pandemi tekrar ediyor? Çünkü tekrar Satürn-Plüto kavuşumları ve Jüpiter-Plüton oluşumları var. Dolayısı sonbahar hastanın büyüdüğü bir dönem.

Peki bu hastanın seyri nasıl olacak? Şimdi aralığa kadar tehlikeli ama aralıktan sonra 2021 itibariyle etkisi azalmaya başlayacak. Özellikle nisandan sonra artık pandemiyi pek konuşmuyor olacağız. Rahatlamış olacağız, kuvvetle muhtemel zaten aşılar bulunacak. Bunlar çok net. Artık bunlar kullanılmaya başlanacak ve tedbirler alınmaya başlanacak. Nisandan sonra ciddi bir rahatlama var. Demek ki 2021 yazında hepimiz tatile gidebileceğiz.

-Koronavirüsten en çok etkilenen alanlardan biri ülke ekonomisi oldu. Ülke ekonomisi hakkındaki astrolojik öngörüleriniz nelerdir?

"2021-2023 yılları arasında Türkiye finansal krizden geçecek"

Türkiye'nin haritası üzerinden konuşmak gerekiyor. Türkiye'nin ekonomik durumunu anlatan ev haritasındaki 8 evi ve bu evi kova burcu. Şimdi zaten pandeminin mart ayında patlamasıyla beraber tam o dönemde Satürn kova burcuna giriş yaptı. Temmuza kadar oradaydı.  8. ev Türkiye'nin ekonomisini anlatıyor. Yani vergilerini, kamu borçlarını, faizlerini, ulusal borcu ve sendikalarını hatta IMF ve türevlerini anlatıyor. Bu tarz kuruluşları ve onlarla olan bağlantılarımızı da anlatıyor. Şimdi demek ki bir kriz var. Üstelik Satürn-kova dönemi 2021-2023 arası devam edecek. Demek ki 2021- 2023 arası Türkiye ağır bir finansal krizden geçecek.

Bu toparlanma kesinlikle hemen olmayacak.  imdi sonbaharda küresel bir ekonomik kriz var. Burada dünya sallanıyor.  Ama 2021- 2023 arası Türkiye açısından zor geçecek. Çünkü Türkiye'nin 8. evindeki Satürn, Türkiye finans konularıyla alakalı sağlam sınayacak.

-Peki Türkiye ilerleyen zamanlarda dünya devlerinden olacak mı?

Kesinlikle olacak. Ama bu hemen gelmeyecek. Şöyle anlatılan iyi anlayalım. Sonuçta astrolojide bize kehanette bulunuyor. Astroloji bir sembol dili var. Şimdi Türkiye haritasında ay düğümleri var. Ay düğümleri tıpkı bizim kendi haritalarımızda olduğu gibi bir amacı anlatır. Şimdi Türkiye'nin kuzey ay düğümü Başak, Türkiye'nin güçlenmesi için başak konularına gitmesi gerekiyor. Güney ay düğümü ise balık burcunda. Yani Türkiye biraz ajitasyondan besleniyor, biraz daha kurban profili çiziyor. Maneviyatı ön plana çıkarıyor. Belki de başka yerlerden ümit bekliyor. Ama yanlış yapıyor. Türkiye’nin kuzey ay düğümü başak burcu konularına gitmesi gerekiyor. Peki başak burcu neleri temsil ediyor?

Verimlilik, üretkenlik… Üstelik kuzey ay düğümü Türkiye’nin 3. Evinde. Demek ki eğitim, üretim, tarım…  Yani Türkiye’nin ürettiği zaman, gençlerini kullanabildiği zaman, eğitime ağırlık verdiği zaman, muazzam bir haritası var. Çünkü Türkiye'nin haritası Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti ilanı ile oluştu. Öyle güçlü bir haritası var ki bir kere yıkılmaz bir harita. Hakikaten ulu önderin dediği gibi ilelebet payidar kalacak bir harita. Dolayısıyla şunu söyleyebilirim ki tabii ki Türkiye de dönüşecek. Türkiye'nin de sınavları var ama kesinlikle çok daha güçlü bir devlet olacak. Bunda hiç şüpheniz olmasın.

-Dünya liderlerinde bir değişim öngörüyor musunuz?

Bir kere dünya nereye gidiyor? Önce onu anlamamız gerekiyor. Dünya Satürn-kova dönemine giriyor. Şimdi daha önce Satürn Kova dönemi ne zamandı önce ona bir bakalım. 1991 Şubat ve 1993 Mayıs… Şimdi de 91 Şubat 93 Mayıs döneminde dünyada ne yaşanıyordu? 2021-2023 arası da benzeri yaşanacak.  O zaman bir göz atalım ne oldu o dönemde? Şimdi kovanın konuları nedir? Evrensel konular, bireysellik, özgürlük, bağımsızlık, haklar, toplumsal konular, kimlikler ve bunların mücadelesi…

Demek ki 91-93 yılları arasında olduğu gibi yine böyle bir dönem geliyor. O dönemlerde ne oldu? Sovyetler Birliği dağıldı, Çekoslovakya dağıldı. Birçok yerde bazı devletler bağımsızlıklarını ilan etti. Aynı zamanda bütün dünyada grevlerin olduğu bir dönemdi. Halk ayaklanmalarının olduğu bir dönemdi. Demek ki 2021- 2023 yıllarında özgürlük çığlığı geliyor. İnsanlar haklarını istiyor, hiyerarşiye, otoriteye karşı çıkmaya karar verecek. Dolayısıyla tabii ki dünya bir çalkalanacak ve bu çalkantıdan yeni liderler meydana gelecek. Kaldı ki Jüpiter-Plüton kavuşumları yaşanıyor. Jüpiter-Plüton kavuşumları her zaman yeni liderleri ortaya çıkarır. Zaten yeni liderler ne zaman ortaya çıkıyor? İhtiyaç duyulduğunda ve dünyanın şimdi yeni liderlere ihtiyaç var. Bu fırtınayı arkasına alabilecek, insanlara ümit verebilecek değişimi kucaklayabilecek liderlere… Evet dünyada bir sürü liderin gittiğini göreceğiz.

-Yakın zamanda Amerika'nın bir seçimi olacak. Trump devam edebilecek mi?

"Trump devam edecek"

Amerika istikrar göstermek konusunda ısrarcı gözüküyor maalesef. Halbuki Amerika'nın da değişime ihtiyacı var. Şuan yeterince değişime ihtiyacı olduğunu idrak edememiş durumda. Çünkü Amerika’yı çok zor bir 2021 bekliyor. Müthiş bir finansal çöküş ve çok ciddi sıkıntılar yaşayacak.

-İngiltere Avrupa birliğinden ayrılırken Türkiye de daha uzak durmaya başladı. Astrolojik göstergelerle Avrupa birliğinin dağılması söz konusu olabilir mi?

"Avrupa Birliği'nin dağılma ihtimali yüksek"

Avrupa Birliği bir önceki Satürn-kova geçişinde kurulmuştu. Şimdi tekrar Satürn Kova burcuna giriyor. Demek ki Avrupa Birliği'nin durumuna bakacak Satürn. Nasıl ilerliyor, yapısı nasıl? Her şey yolunda değilse dağıtacak, tabii ki dağıtacak. Çünkü Avrupa Birliği'nin sınanma dönemi geliyor ve ne dedik? İnsanlar özgürlüğünü, bireyselliğini, kimliğini arıyor. Demek ki birlik değil. Dolayısıyla Avrupa Birliği ciddi anlamda risk altında. Dağılma ihtimali gayet yüksek.

-Artık herkes tarafından korkutucu olarak bilinen Merkür retrosu geliyor. Bunun dışında bizi bekleyen en önemli gökyüzü olayı nedir?

Merkür retrosu hepimizin en iyi bildiği konu. Hatta diyorum ki ben hiç astroloji bilmeyen bile Merkür retrosunu biliyor artık. Biz bunun klişelerini öğrendik. İşte elektronik cihazlar bozuluyor, eski sevgililer geliyor. Ben de diyorum ki hayır sakın bulaşmayın. Şimdi Merkür retrosu 14 Ekim'de başlayacak. Önce akrep burcunda gerileyecek ve ardından terazi burcunda gerileyecek.  Tabii yine iletişimsel problemler, yanlış anlaşılmalar olacak. Kaldı ki bu Merkür retrosuna Mars retrosu denk geliyor. Bence ikili ilişkilerde biraz kaos yaşanacak. O zaman ne yapacağız? Kendi içimize döneceğiz, çok fazla bulaşmayacağız, büyük kararlar almayacağız. Mesela tamamen bir ilişki bitirmek istiyorum diyorsan zamanı değil bitiremezsin. Bir kere karşıdaki niye bitirdiğini anlamaz. Sonra pişman da olabilirsin. Merkür retrosu harekete geçmek için doğru bir dönem değil.

Merkür retrosundan daha önemli kavuşumlar var. Jüpiter, Plüton ve Satürn 3 tane kuşak gezegeni kavuşmuş durumda. Bu da dünyada finansal konularda büyük dönüşümlerin olacağını gösteriyor. Yani önemli bir dönüşüm sürecine giriyoruz. 2021’e başlarken de kova burcunda Jüpiter-Satürn kavuşumu yaşanacak ve bir kova çağını başlatacak. Kova çağı deyince aklımıza ne geliyor? Teknoloji.. Robotlar ve çipler konuşuluyor. Böyle bir çağa giriyoruz aslında. Teknoloji ve sağlıkla ilgili bizi büyük buluşlar bekliyor. Ama bir yandan toplumların hak, adalet veözgürlük arayışı devam ediyor. Bu tabii her zaman masum olmuyor. Bazen insanlar sokağa çıkar ve tepkisini gösterir. Ya da bu gayet naif de olabilir.  Ama bazen de radikal gruplar ortaya çıkabilir, saldırılar meydana gelebilir. Mesela bir önceki Satürn-kova dönemine bakalım. Uğur Mumcu'yu kaybettiğimiz dönemdi. O dönem bir sürü suikastlar var. Yani tehlikeli yanları da var. Demek ki her zaman her şey çok medeni bir çizgide gitmeyebiliyor.

-Son olarak 2021 yılında burçları neler bekliyor?

2021 yılını iyi anlamak için neyi bilmemiz gerekiyor? Bir kere Satürn ve Jüpiter'in Kova burcunda olacağını bilelim.  Aslında bu maalesef ülkemizde yeterince bilinmiyor ama öngörüler yükselen burca göre yapılır. Sizin burcunuz doğum haritanızdaki, güneşinizdir. Karakteriniz ve kimliğinizle ilgili bazı ipuçları verebilir. Ama öngörü için yükselen burca bakmak gerekiyor. Çünkü yükselen burçtan mütevellit bir doğum haritanız vardır ve yükselen burcunuzdan mütevellit ortaya çıkan haritadaki evler, gezegenlerce tetiklenir ve sizi gündemleriniz ortaya çıkar. Dolayısıyla yükselen burçlara göre bu yorumu yapmam gerekiyor.

2021 burç yorumları

Koç Burcu: 2021’de kariyer konularında çok büyük adımlar atacaklar. Çünkü Satürn ve Jüpiter onlara diyecek ki: Hadi bırak artık hayal kurmayı, harekete geç bir şeyler istiyorsun. Hayattan girişimler yapmak istiyorsun ki yükselen koçlar çok girişimcidir. 2021 onların hayallerini gerçekleştirdikleri, kariyerlerinde büyük adımlar attıkları ve ciddi anlamda dönüştürdükleri bir dönem olacak. Biraz sosyal hayattan sınanacaklar. Biraz yalnızlaşmalar var. Yeni hayat hedeflerine giderken arkada bazı insanları da bırakacaklar.

Boğa Burcu: Boğaları zor bir dönem bekliyor. Çünkü kariyer, ailevi ilişkileri ciddi anlamda sınanacak. Ama bazı boğalar da bu hengamede evlenecek. Çocuk sahibi olacak, bu tarz sorumluluklar alacak. Bazılarının ise kariyerlerinde ciddi dönüşümler var. Ama şunu iyi anlamaları gerekiyor. Bugüne kadar her ne yaptılarsa artık onu değiştirmeleri gerekiyor. Kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.
İkizler Burcu: Birçoğunun eğitim planı var. Bazılarının yurtdışı bağlantılı gündemleri var. Ayrıca bazı ikizlerin hayata bakış açısının ciddi anlamda değiştiği bir dönem olacak. Hayat felsefesi, hayat görüşü, inançları bütün bunları sorguluyor olacak.
Yengeç Burcu: Yengeçler için değişim, dönüşüm zamanı. Fobileri ile yüzleşecekler. Maddi konularla biraz sınanacaklar.  Ama o kadar içsel bir dönüşüm yaşayacaklar ki bugüne kadar korktukları ne varsa ve onların hayatta ilerlemelerini ne engellediyse bütün bunlardan özgürleşmeyi öğrenecekler. Büyük paralar falan da bekliyor onları . Bir tarafta parayla sınanıyorlar bir taraftan da sürpriz paralar var. Yengeçler bu anlamda şanslı.
Aslan Burcu: Artık ilişkilerle ilgili sınav döngüsü başlıyor. İyi gitmeyen evlilikler, iş ortaklıkları sınanır. Ama öte yandan da iyi giden ilişkilere evlilik gibi sorumluluklar gelecek. Belki bazı yükselen aslanlar, o patron ruhlu yükselen aslanlar. Hadi bakalım bir ortaklıkla iş kuralım diyecek.
Başak Burcu: Başakların biraz sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Onun dışında kariyerlerinde onların da önemli hareketler var. Çünkü şunu anlayacaklar, ben bu iş ortamında mutlu değilim. Ben bu insanlarla anlaşamıyorum, yeni bir şeyler yapmam gerekiyor diyecekler. Günlük rutinlerinde büyük değişimler var. Birçoğu yeme içme alışkanlıklarını değiştirecek, uyku saatlerini değiştirecek, spora başlayacaklar var. Bunlar çok dikkat çekiyor.
Terazi Burcu: Terazileri aşk bekliyor. Teraziler ilişki odaklıdır, biraz flörtözdür ve aşkı çok severler. Onları aşk sınavları ve yeni aşk fırsatları bekliyor. Birçoğu anne baba olacak.  Hayatlarında yatırımlar var. Bazı kreatif yönlerini keşfedecekler.
Akrep Burcu: Akreplerin çoğu taşınacak. Yer değişiklikleri var onlara. Ayrıca ailevi sınavları var. Demek ki ailevi ilişkilerde eksik kalan ne varsa onlarla yüzleşme ve dönüşme vakti.
Yay Burcu: Yayların birçoğu iş kurmayı planlayabilir. Bazılarını eğitimler bekliyor. Bazılarının yakın akrabalık ilişkilerinde önemli dönüşümler var. Bütün bunlar dikkat çekiyor.
Oğlak Burcu: Oğlakların para evine Satürn ve Jüpiter giriyor. Onları için yeni bir kariyer inşa etme zamanı. Mal mülk konuları var bazıları ev alıyor, satıyor.
Kova Burcu: Kovalar  nihayet son iki buçuk yıldır yaşadıkları o Satürn oğlak döngüsünden kurtuluyorlar. Son iki buçuk yıldır yükselen Kovalar hayatlarında da bir sürü konu ile vedalaştı. O kadar çok bitişler yaşadılar ki şimdi başlangıçlar zamanı. Birçoğu evleniyor, çocuk sahibi oluyor ve kariyerlerinde yeni girişimlerde bulunuyor. Artık hırslılar ve istekliler. Yeni başlangıçlara hazırlar. Bu anlamda onlar için çok bereketli bir yıl ve bence yükselen kovalar 2021 yılında çok önemli başlangıçlar yapacaklar. Onlar için gizli bir şans var.
Balık Burcu: Balıklar bu sene bir döngü kapatıyor. 30 yıllık bir döngü. Onlar artık bazı şeyler bırakmayı öğrenmek zorundalar. Bazen bir şeyler bırakmamız gerekir ki yerine yenileri gelsin. Ve işte 2021 onlar için böyle bir yıl olacak kesinlikle. Ama birçoğunun yine kariyerinde çok özel şansları, fırsatlar da var. 

Ünlü Astrolog Uygur Gür ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajımızı bir tıkla izleyebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/235777/unlu-astrolog-uygur-gur-ile-ozel-roportaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Esmira Zeynalova
22 Kasım 2020, 04:19
Uygur bey harika bir astroloq,umarim yorumlari her defasinda oldugu kibi bu defa da olaylar soylediyi kimi olcaq.Emeyi keçen her kese teshekkurler ederiz.