Elektrikli kamyonlara AB'de kurtarma fonu!

Politikacılar ve yatırımcılar için bir rehber olmayı amaçlayan araştırma, AB'nin bölge ekonomilerinin koronavirüs krizinden geri dönmesine yardımcı olmak için bütçesinden ve kurtarma fonundan para kullanarak yatırım yapabileceği teknolojileri ve projeleri belirledi.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 17:28
Elektrikli kamyonlara AB'de kurtarma fonu!

Capgemini Group'un bir parçası olan Capgemini Invent tarafından yapılan araştırmaya göre, yeşil hidrojen, düşük karbonlu uçak yakıtı ve elektrikli kamyonlar, Avrupa Birliği'nin yüzyılın ortasına kadar iklimi nötrleme hedefine ulaşmasına yardımcı olabilecek “55 temiz teknoloji projesi” arasında yer alıyor.

Capgemini Invent tarafından yapılan araştırmaya göre 200 proje arasından 2030 - 2050'ye kadar üretimi hızlı ve hızlı sonuçlar verebilecek 55 teknolojiyi "yatırım için hazır" olarak seçti.

Bahsi geçen 55 proje bir araya getirildiğinde, yılda toplam 790 milyar Euro'ya (933 milyar $) varan net, mal ve hizmet pazarı oluşturabilir. Emisyonları 871 milyon ton azaltabilirler.

Yeşil hidrojen teknolojisi, yılda yaklaşık 144 milyar euro kamu ve özel yatırım gerektireceği, ancak bu portföye yatırılan her 1 euro için 2050 yılına kadar Avrupa pazarlarında 9 euro ciro oluşturacağı ön görülüyor.

Seçilen projeler şunları içeriyor:

Güneş modülü; açık denizde büyük ölçekli yüzer rüzgar büyük ölçekli yeşil hidrojen üretimi; % 100 yenilenebilir enerji sağlamak için şebeke geliştirme; Doğrudan karbon yakalama teknolojisi, raporda belirtildi.

Sanayi sektörü için projeler, betonun yerini alacak malzemeleri; rafinerilerde yeşil hidrojen üretimi, çelik üretimi için karbon yakalama, ısı endüstrisi süreçleri için düşük karbonlu yakıtlara geçiş.

Taşımacılık için projeler, havacılık için düşük karbonlu yakıt üretimi için giga ölçekli üretim tesislerini, yeşil amonyak yakıtlı gemileri ve nakliye altyapısını, kamyonların elektrifikasyonunu ve elektrikli araç şarj altyapısını içeriyor.

Temmuz ayında, Avrupa Komisyonu salgından kurtulmaya yardımcı olmak için 750 milyar avroluk bir fonu açıkladı; bu, 1 trilyon avroluk uzun vadeli bütçe paketine ek olarak. Toplam 1,83 trilyonun% 30'u iklim hedefleri için ayrılmıştır.

LONDRA (Reuters)

http://www.ankaramasasi.com/haber/253500/elektrikli-kamyonlara-abde-kurtarma-fonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.