Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Ailelerin çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti eylemine 2 aile daha katıldı.
Büşra Bayrak
|
18 Ekim 2020, Pazar - 18:06
Evlat nöbetine 2 aile daha katıldı
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı için 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Evlat nöbetinin 412'nci gününde Tunceli’den oğlu Çetin için gelen baba Düzgün Özkan ve Şanlıurfa’dan kardeşi Çetin için gelen ağabey Ahmet Kurt eyleme dahil oldu.

Bugün gelen 2 aile ile birlikte eyleme katılan aile sayısı 162’ye yükseldi.

"Oğlumu HDP’liler kaçırdı"

Oğlunun 2014’te HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten baba Düzgün Özkan, annelerin çığlığını televizyondan izlediğini, oğluna sesini duyurmak için eyleme katıldığını söyledi.

Özkan, "Duyduğum kadarıyla çocuğum Suriye’de. Bu çocukları HDP kandırmasa kim dağa götürebilir? Onlar çocuklarımızı dağa götürdüler. Ellerini bu çocukların üzerinden çeksinler. Bu anneler burada ağlamasın. Artık yeter diyoruz. Çocuğumun annesi 2 sene önce onun hasretinden vefat etti" dedi.

"Oğlum korkma, devlet arkamızda"

Oğluna teslim olması çağrısında bulunan baba Özkan, "Oğlum korkma, devlet arkamızda. Hiçbir şey olmaz. Ben de yanındayım. En yakın zamanda güvenlik güçlerine teslim olmanı istiyorum. Buradaki eylemim de sen gelinceye kadar devam edecektir" diye konuştu.

"Kardeşimi HDP'liler götürdü, HDP'liler getirecek"

Kardeşi Çetin Kurt’un 2013’te HDP’liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını dile getiren ağabey Ahmet Kurt ise, kardeşinden kaçırıldığından beri haber alamadıklarını anlattı. Kurt, "HDP’lilerden kardeşimi istiyorum. Onlar kardeşimi götürdüler, onlar getirecek. Kardeşim gelene kadar burada eylemime devam edeceğim. Kardeşim gelmeden ben bu eylemi bitirmem" şeklinde konuştu.

Düzgün Özkan ve Ahmet Kurt, yakınlarının fotoğraflarını alarak ailelere katılıp eylemlerine başladı.

Şimdiye kadar 162 ailenin katıldığı eylemde 19 aile, çocuklarını terörün elinden kurtarmayı başardı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/267408/evlat-nobetine-2-aile-daha-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.