Esnaftan "Saraçoğlu Yenileme Projesi"ne tam destek

Saraçoğlu Yenileme ve Yaşatma Projesi, mahalle esnafının yüzünü güldürdü. Projeye destek veren esnaf, hem işlerinin düzelecek olmasından hem de yeni bir yaşam alanı yükselmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2020, Cuma - 12:28
Esnaftan "Saraçoğlu Yenileme Projesi"ne tam destek
Saraçoğlu Yenileme ve Yaşatma Projesi için geri sayım başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un"İhya sürecini başlatıyoruz" açıklaması sonrasında gözler projeyle yenilenecek mahalleye çevrildi. Bölgedeki esnafın nabzını tutan Ankara Masası, kapı kapı dolaşıp vatandaşların görüşünü aldı. Tescilli yapıların muhafaza edilerek, Ankara'ya yeni bir buluşma noktası kazandıracak projeye tam destek geldi. Kimi aileleri ile zaman geçireceği yeni bir mekanın ortaya çıkacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kimi de koronavirüs salgını nedeniyle azalan işlerinin yeniden canlanabileceğine işaret etti. 


''Yapılan hizmetin kötüsü olmaz''

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan taksi şoförü Yaşar Genç, ''Burası eskiden lojmanlardı, zamanla harabeye döndü. Açıklandığı gibi yapılırsa gayet uygun ve düzgün olur. Yalnızca biz taksiciler için değil, buradaki bütün esnaflar için hareket. İnsanların buraya gelmesi için bir sebep olacak.'' dedi.''Şehir güzel bir altyapı kazanmış olacak''
"Biz esnafız ama işi maddi boyutu dışında düşündüğümüzde, şehir güzel bir altyapı kazanmış olacak" diyen Genç, "Ailelerimizle, arkadaşlarımızla vakit geçirebileceğimiz bir alan olacağı için de mutluyuz" şeklinde konuştu. 

''Esnafa kazandıracak''

Projeden beklentilerini dile getiren gıda sektörü çalışanı Ali Gözde, ''Bu projenin getirilerinin olacağını düşünüyorum, esnafa kazandıracak, yenilenmesini isterim'' açıklamasında bulundu.


33 yıldır çay ocağı işletmeciliği yapan ve turizm seyahat acentası sahibi Murat Özdemir, ''Lojmanlar varken, insanlar çay kahve içmeye geliyorlardı. Lojmanlar kapandıktan sonra yıkık dökük harabeye döndü, esnafın da işleri azaldı.'' görüşünü dile getirdi.

''İnsanlara nefes olacak''

Projenin hayata geçmesi durumda esnafın maddi anlamda rahatlayabileceğine dikkat çeken Özdemir, sözlerinin devamında  "Ankara'nın her yeri bina oldu, insanlar nefes almak istiyor." diyerek yeşil alan vurgusu yaptı.

''Proje hayata geçerse mükemmel olur'' 

Ankara denince akla ilk Kızılay'ın geldiğine işaret eden Özdemir, şöyle devam etti: Devlet daireleri buradaydı, hepsi kapandı. Kızılay, binalardan oluşan bir yer haline geldi. Proje hayata geçerse mükemmel olur''
http://www.ankaramasasi.com/haber/281869/esnaftan-saracoglu-yenileme-projesine-tam-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.