HaberTürk'ten HDP açıklaması

Ankara Masası
|
16 Haziran 2020, Salı - 16:31
HaberTürk'ten HDP açıklaması

Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy, kanala yönelik "HDP" eleştirilerine yanıt verdi. "Bazı isimleri televizyona neden çıkarmadığımız merak edilmiş" diyen Ersoy, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenleri programlara davet etmediklerini söyledi.

Habertürk ekranlarında Didim Arslan'ın sunumuyla ekrana gelen Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan hukukçu Salim Şen, açıklamaları ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Şen, "Ne manidardır yıllardır HDP konuşulur, yalnız burada değil hiç bir mecrada bir HDP'li gelip kendisini savunamaz. " diyerek HDP'li isimlere yönelik bir ambargo uygulandığının mesajını verdi. Şen'in bu açıklamasına yanıt veren Didim Arslan ise "Burası bir kamu televizyonu değil. Özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihlerin nedenleri öyle ya da böyle farklıdır. Bu ekranlarda da HDP'liler zamanında olmuştur." şeklinde konuştu.

Özellikle sosyal medyada geniş yer bulan diyalog ardından eleştiri oklarının hedefindeki Habetürk'ten bir açıklama daha geldi. Kanal spikerlerinden Mehmet Akif Ersoy, bülten sırasında yaptığı açıklamada "Bazı isimleri neden televizyona çıkarmadığımız merak edilmiş. Devletin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne karşı silahlı kalkışmayı yürüten PKK terör örgütüne karşı mücadelemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında kanıyla canıyla yürüten güvenlik güçlerimiz var. Her gün şehit haberlerini ekranlarınıza taşıyoruz. Hem şerefli hem de ulusal ve uluslararası hukuk açısından tamamen meşru olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu mücadelesine saygısı olmayan, bu kapsamda PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini de açık bir şekilde kınamayan kişileri, evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/28530/haberturkten-hdp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.