İzmit’te bin kişi zeybek oynayarak Cumhuriyet coşkusunu yaşadı

Bin kişilik zeybek ekibi, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Cumhuriyet’in 97. yıldönümü coşkusunu ikiye katladı.
IHA-20201029AW152824
|
29 Ekim 2020, Perşembe - 19:23
İzmit’te bin kişi zeybek oynayarak Cumhuriyet coşkusunu yaşadı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği oyunlardan biri olan zeybek İzmit'teki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına damga vurdu.


İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında halk oyunları ekipleriyle bin kişilik zeybek gösterisi düzenledi.

Cumhuriyet'in 97. yıl dönümünü İzmit'te coşkuyla kutladı. 

Kültür Tepesi Atatürk Anıtı önünde Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu ve çok sayıda halk oyunu ekibinin oluşturduğu bin kişilik zeybek gösterisine vatandaşlar da katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de gösteride yer alarak, eşiyle birlikte bu önemli günde zeybek oynadı. 


Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu heyecanı sizlerle birlikte yaşamaktan onur duydum. Siz değerli İzmitliler, Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Nice coşkulu bayramlara. Bugün istedik ki Atamızın izinden giden, onun değerini bilen, kıymetli Atatürk gençliği ile kentimize bir coşku katalım. Kentimizde hep birlikte bin kişinin katılımıyla güzel bir kahramanlık coşkusu, güzel bir zeybek gösterisi yapalım. Tarihe not düşelim, bu gençlerimizin de böylesi güzel ve onurlu bir günde, bu kente ve insanımıza, İzmitlilere bir hediyesi olsun. Bu güzel gençlere bir enerji olsun istedik. Bayramınızı kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/299240/izmitte-bin-kisi-zeybek-oynayarak-cumhuriyet-coskusunu-yasadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.