Koronavirüs hakkında korkutan gelişme

ABD'de 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada koronavirüsün mutasyon geçirerek daha bulaşıcı hale gelmiş olabileceği ifade edildi.
Ankara Masası
|
02 Kasım 2020, Pazartesi - 23:01
Koronavirüs hakkında korkutan gelişme
Koronavirüs vakaları dünya genelinde rekor kırmaya devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırma, korkutan bir gelişmeyi ortaya çıkardı.


mBIO dergisinde yayımlanan araştırmaya göreye koronavirüs mutasyon geçirerek daha bulaşıcı hale gelmiş olabileceği iddia edildi.



Yüzde 71'inde mutasyona rastlandı

Kovid-19'u daha bulaşıcı hale getirdiği düşünülen ve D614G olarak adlandırılan genetik mutasyonun, insan hücrelerini viral girişe açan sivri uçlu proteinde bulunduğu belirlenen araştırmada, yeni tip koronavirüs salgınının ilk dalgasında Houston'daki hastaların yüzde 71'inde bu genetik mutasyona rastlandığı, yaz aylarındaki ikinci dalgada bu oranın yüzde 99,9'a çıktığı gözlendi.

Hastalığı ağır geçirdi

Araştırma ekibinden Ilya Finkelstein, çalışmanın, "virüsteki mutasyonlarının rastgele genetik değişimler olduğunu" ortaya koyduğunu ifade etti. Toplam 285 mutasyon tespit eden ekip, birçoğunun hastalığın ağır geçmesi üzerinde önemli etkiye sahip olmadığını açıkladı

http://www.ankaramasasi.com/haber/326302/koronavirus-hakkinda-korkutan-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.