Bülent Aydemir'den Berat Albayrak kulisleri

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Berat Albayrak istifasının perde arkasını anlattı. Aydemir, "Berat Albayrak tarzı ekonomi yönetimi, parti teşkilatında bir rahatsızlığa, vatandaşta da bir sempati eksilmesine yol açtı. Sempati eksikliği ekonomik gelişmelerle birlikte hükümete dönünce Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye basmak zorunda kaldı." dedi.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 10:23
Bülent Aydemir'den Berat Albayrak kulisleri
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Söz konusu gelişme Ankara gündeminin seyrini değiştirirken, istifanın perde arkasını Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir anlattı. Aydemir, Erdoğan'ın Malatya ziyaretindeki toplantıda gündeme gelen eleştirilere ve daha sonra aldığı brifinge işaret etti.

"İlk sinyal: Erdoğan'ın Malatya ziyaretindeki toplantı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Ekim'deki Malatya ziyaretinde önemli bir gelişme yaşandığını ifade eden Aydemir, "Buradaki ziyarette AK Partili yöneticiler, bazı milletvekilleri Cumhurbaşkanı ile toplantı yapma fırsatı buldular. İlk sinyal oradan geldi, ilk ışık oradan çaktı. Bugüne kadar ekonomi yönetimi ve Albayrak konusunda eleştiriye izin vermeye Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştiri ve tepkileri dinledikten sonra ekonomide yaşananlar, kapalı işleyen sistem, faizle ilgili adımlar, dövizdeki yükseliş, bunun halka yansıması ve bunun reflekse dönüşmesi üzerine bir adım attı." dedi.



"Albayrak döviz hedeflerinin olmadığını ifade etti"  

Bu toplantıdan bir süre sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın AK Partili yöneticilere ve milletvekillerine bir brifing verdiğini hatırlatan Aydemir, " Bu toplantıya 172 milletvekili katıldı, katılmayanlar oldu. Bu toplantıda sayın Albayrak ekonominde döviz hedeflerinin olmadığını ifade etti. Dövizi baskılamak gibi bir hedeflerinin olmadığını, istedikleri zaman faiz arttırarak dövizi düşürebileceklerini ifade etti ama 102 milyar dolar o zaman nereye satıldı? Merkez Bankası'nın kasasından kamu bankaları eli ile satılan para neye matuftu?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomi brifingi

"Merkez Bankası Başkanlığına yapılan atama çerçevesinde bir istifadan söz ediliyor. Tam olarak böyle değil." diyen Aldemir, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir noktadan sonra partiden gelen tepkilere ses verdi. Ayrıca Ağbal'ın atanmasından bir kaç gün önce bir brifing aldı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu brifingte Berat Albayrak yoktu. Ekonomi politikaları kurul üyeleri ve kendi danışmanlarından oluşan bir ekipten brifing aldı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Berat Albayrak'ın bu brifingin son bölümüne yetiştiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan düğmeye basmak zorunda kaldı"

Aydemir, şu şekilde konuştu: Bir çok spekülatif şey var. Ağbal ve Albayrak arasındaki bir gerginlikten kamuoyunun haberi vardır. Bu gerginliğin fiziki müdahaleye kadar taşındığı ifade ediliyor. Bu netleşmiş bir bilgi değil. Vatandaşın duyduğu rahatsızlık, geçim sıkıntısı, dövizdeki hareketlilik ve bunun yol açtığı tahribat artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tahammül edeceği bir noktanın dışına çıkmış görünüyor.

Bazı rahatsızlıklar duyuyorduk. Özellikle parti teşkilatından, bazı bakanlık ödeneklerinin aktarılması konusunda Berat Albayrak'ın ayak sürüdüğü ya da sıkı davrandığı. Bununla ilgili eleştiriler geliyordu. Teşkilatı dinlemiyor, görüşemiyoruz gibi eleştiriler gidiyordu.

Berat Albayrak tarzı ekonomi yönetimi, parti teşkilatında bir rahatsızlığa yol açtığı gibi vatandaşta da bir sempati eksilmesine yol açtı. Sempati eksikliği ekonomik gelişmelerle birlikte hükümete dönünce, ki bu yönetimin başarısız olduğunu da gösterir, Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye basmak zorunda kaldı. Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ın atanması bu yönde bir hamledir. Ben yüzde 99 oranında bir geri dönüşün olmayacağını düşünüyorum.
http://www.ankaramasasi.com/haber/351272/bulent-aydemirden-berat-albayrak-kulisleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.