CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet krizi ile karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa açıklamasıyla ilgili olarak, "Bir devlet krizi ile karşı karşıyayız." değerlendirmesini yaptı.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 16:11
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet krizi ile karşı karşıyayız
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Söz konusu gelişmeyle ilgili resmi bir açıklama gelmezden ortaya çıkan tablo CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. 


"İstifa eden neden çıkıp kendi düşüncelerini ifade etmiyor?"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ziyareti ardından kameraların karşısına geçen CHP lideri, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları hepimiz çok iyi biliyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılarımız herkesin evinde görülebiliyor. Böyle bir tabloda ekonominden, hazineden, Merkez Bankası'ndan sorumlu olan, bütçesi parlamentoda görüşülen bir bakanın bu şekilde istifası Cumhuriyetimizde bir ilk. Bir devlet krizi ile karşı karşıyayız. Açıklama yapılmıyor, toplum bilgilendirilmiyor. Neden? İstifa kabul edildi mi edilmedi mi, o da bilinmiyor. Bir grup istifası kabul edilmesin diyor. İyi de istifa eden neden çıkıp kendi düşüncelerini ifade etmiyor." dedi.


"Olay ekonomik burhan" 

"Mayıs ayında İstanbul'da Türkiye'nin içinde olduğu ekonomik krizin eşiğini anlattım. Türkiye'nin derinleşmemesi için neler yapılması gerektiğini 13 madde şeklinde saydım." diyen Kılıçdaroğlu, "İktidarı hiçbir zaman eleştirmedim. "Kriz geliyor ve büyüyecek. Şu önlemleri alırsanız Türkiye rahatlayabilir." Olmadı. Tam tersine eleştiri aldık. 2020'nin Mayıs ayında artık olay kriz olmaktan çıktı. Olay ekonomik burhan. Ekonomik burhandan nasıl çıkabiliriz? Bunu da anlattık. İktidar kanadı 'saydığınız maddeler eksik' diyebilir. Olabilir. Ama hiçbir eleştiri almadan bugünkü noktaya geldik. Tam tersine bizim önerileri neden yaptığımız soruldu. Biz ülkemizi seviyoruz." şeklinde konuştu.


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir?"  

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bir ticari işletme midir?" diye soran Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında "Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir. Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı, yürü yürüyebilirsen. Bu ülke bu şekilde sıçramaz." dediğini belirterek şu şekilde konuştu: Ben vatandaşlarıma sormak istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir anonim şirketi midir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi tarafından mı yönetiliyor? Berat Bey istifa etmiş, neden istifa etti? Sorumluluğu var mı? Hayır efendim. Neden sorumluluğu yok onu da sayın Erdoğan söylüyor. 'Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim ben. Şu anda devletin başında Tayyip Erdoğan var'. Doğru. Şu anda da var. Eğer bir sorun ve kriz varsa, bunu yönetmesi gerekenler krizi yönetemiyorlar. İşin garip tarafı basit bir krizi yönetemeyenler devleti yönetiyorlar. Akıl tutulması var. Öteden beri söylüyorum; Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/352390/chp-lideri-kilicdaroglu-devlet-krizi-ile-karsi-karsiyayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.