Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşgal bitene kadar mücadele bayrağı inmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek millet iki devlet şiarını paylaştığımız Azerbaycan'ın topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık, sessiz kalmadık." dedi. Erdoğan, işgal bitene kadar mücadele bayrağının inmeyeceğini söyledi.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 15:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşgal bitene kadar mücadele bayrağı inmeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgal girişimine karşı verdiği mücadele vardı. Erdoğan bir kez daha Azerbaycan'ın yanında olduklarının mesajını verdi.


Erdoğan şu şekilde konuştu:

Tek millet iki devlet şiarını paylaştığımız Azerbaycan'ın topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık, sessiz kalmadık. Şu anda Afganistan'dayız, Azerbaycan'dayız. Neden? Bunlar bizim kardeşlerimiz. Ermenistan'ın 28 yıllık zulmü karşısında MİNSK üçlüsü ne yazık ki her türlü ihtimallerle bizim Azeri Türkler'in ifadesi ile kardeşlerimizi kaçkın yaşattı. İşgal altında olduklarından kendi topraklarından merkeze gelmek zorunda kaldılar. 28 yıl süren bu acımasız işgale MİNSK üçlüsü çözüm üretmedi. Hep oyalamaca. Bunu kendileriyle konuştuğumuz zaman da çözüm üretmediler. Çünkü böyle bir dertleri yoktu. Şimdi Azeri kardeşlerimiz kendi göbeklerini kesti ve işi bitirdi. Biz gözleri yaşlı olarak Aliyev kardeşimin Şuşa'nın düşüşü ardından yaptığı açıklamaları ekrandan izledik. Niye? İki devlet tek millet olmanın aşkı budur da onun için. Dün Şuşa'nın işgalden kurtarılmasıyla beraber sevincimiz ve umutlarımız da artmıştır. Mehmet Emin Resulzade'nin dediği gibi "Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez." İşgal bitene kadar da mücadele bayrağı inmeyecektir.
http://www.ankaramasasi.com/haber/352227/cumhurbaskani-erdogan-isgal-bitene-kadar-mucadele-bayragi-inmeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.