Haymana Eski Cami için harekete geçti

Haymana’nın Karahoca mahallesinde bulunan, kalemişi süslemeleriyle dikkat çeken ve yıkılmak üzere olan Eski Cami için Haymana Belediyesi harekete geçti.
Zeliha Demirci
|
10 Kasım 2020, Salı - 17:43
Haymana Eski Cami için harekete geçti

Haymana’ya bağlı Karahoca mahallesinde bulunan Eski Cami, duvarlarındaki kalemişi süslemeleriyle büyük önem taşıyor. Osmanlı mimarisi izlerini taşıyan cami, batı duvarına çizilmiş Sultanahmet resmiyle ilgi çekiyor. 1906 yılında yapılan ve şu an yıkılmak üzere olan Eski Cami için Haymana Belediyesi restorasyon çalışmaları başlatılması adına girişimde bulundu.

Haymana Belediyesi’nden tarih uzmanı Ferdi Çakmak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cami hicri 1324, Miladi 1906 yılında inşa edilmiş, son dönem Osmanlı mimarisinin izlerini taşımaktadır. 2007 yılından tescillenmiş Eski Cami şu an Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunuyor. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız'ın da girişimleriyle caminin kurtarılması konusu tekrar gündeme getirilmiştir. Kurtarılması için ilgili kurumlarla yazışmalar başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/355406/haymana-eski-cami-icin-harekete-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.