Beypazarı'na 22 ton yem bitkisi tohumu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uyguladığı "Nadas Alanlarının Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında Beypazarı'nda 22 tonun üzerinde yem bitkisi tohumu dağıtıldı.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2020, Çarşamba - 11:21
Beypazarı'na 22 ton yem bitkisi tohumu
Ankara'da tarım, hayvancılık ve gıdadan sorumlu Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, ilçelerdeki tarımsal faaliyetleri yerinde görmek için ziyaretlerine devam ediyor.
Vali Yardımcısı Özkan'ın son adresi Beypazarı ilçesi oldu. Özkan'a ziyarette Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ve TKDK Ankara İl Koordinatörü Emre Yeniay eşlik etti.

 Tarımsal faaliyetler yerinde incelendi

İlçe Kaymakamı Temel Ayca'nın ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın makamlarında başlayan ziyaretlerde tarımsal faaliyetler yerinde incelendi, tarımın paydaşı kurumlar ve STK'lar ile görüşüldü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü de ziyaret eden Vali Yardımcısı Özkan ve İl Müdürü Korkmaz, ilçedeki tarımsal faaliyetler, verilen destekler hakkında bilgi aldı.

22 tonun üzerinde tohum dağıtıldı

Beypazarı programında çiftçilere yönelik yem bitkileri tohumunu dağıtımı da gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uyguladığı "Nadas Alanlarının Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere macar fiğ, adi fiğ, yonca, korunca ve yem bezelyesinden oluşan 22 tonun üzerinde tohum dağıtıldı. 

Öte yandan Türkiye'de havuç üretiminde yaklaşık 150 bin tonluk üretim hacmi ile büyük öneme sahip Beypazarı'nda havuç yıkama üniteleri ile TKDK kapsamında hibe projeleri ile desteklenen tesislerde inceleme yapılarak sektör hakkında istişarelerde bulunuldu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/356894/beypazarina-22-ton-yem-bitkisi-tohumu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.