Iraklı babadan çocuklarına kemerli işkence

Iraklı 6 çocuk annesi kadın, kocasının yaşları küçük çocuklarına kemerli işkence yaptığını belirterek Irak ve Türk yetkililerden yardım istedi. Acımasız babanın 13 yaşındaki kızını kemerle dövme görüntüleri ise yürekleri dağladı.
IHA-20201114AW166057
|
14 Kasım 2020, Cumartesi - 14:24
Iraklı babadan çocuklarına kemerli işkence

Edinilen bilgiye göre, Iraklı Ammar Fatlı Ali Alemarah (37) ve 14 yıllık eşi Ashjan Khalaf Jasım Aljuybır (44), 5 ve 13 yaşları arasında bulunan 4'ü kız, 2'si erkek 6 çocukları ile birlikte 3 yıl önce turist vizesi ile Türkiye'ye gelip Samsun'da kalmaya başladı. Ancak Samsun'da DEAŞ şüpheli olarak gözaltına alınan Ammar Fatlı Ali Alemarah'ın evinde yapılan aramada da bir miktar kaçak sigara ele geçti. Alemarah hakkında ‘terör ve kaçakçılık’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Terör yönünden suç unsuru bulunmayan Ammar Fatlı Ali Alemarah serbest bırakılarak sınır dışı edildi. Çocukları ile eşi ise Samsun’da kaldı.

Bir süre sonra pasaportundan bir harf değiştirerek Türkiye'ye giriş yapan Ammar Fatlı Ali Alemarah, soluğu Samsun'da aldı. Burada karı koca arasındaki kavga nedeniyle komşuları polise "aile içi şiddet" ihbarında bulundu. Eve giden polis, Ammar Fatlı Ali Alemarah’ın ülkeye sahte pasaport ile girdiğini tespit etti. Türkiye'ye girişi yasak olan Alemarah hakkında bu kez  ‘sahte pasaporttan’ yasal işlem başlatıldı. Sınır dışı edilen Alemarah karısını geride bırakarak çocuklarını yanında götürdü. 

6 çocuk annesi Ashjan Khalaf Jasım Aljuybır ise şiddet ve tehdit gerekçeleri ile eşinden korktuğu için Irak'a dönmedi. Bir süre sonra kocasının 13 yaşındaki kızını döverken çekilen görüntüler eline ulaşan Iraklı anne, Irak ve Türk yetkililerden yardım istedi.

Gözyaşlarına boğulan anne "Allah’ım çocuklarım sana emanet. Allah’ım sana sığınıyorum, çocuklarımı kurtar. Senden başka hiç kimsem yok. Sen çocuklarımı o zalimin elinden koru. Irak hükümetinden yardım diliyorum. Ne olur yardım edin. Allah rızası için bana yardım edin. Benim çocuklarımı kurtarın o zalimin elinden. Nasıl sizin çocuklarınız da sizin için değerliyse, benim çocuklarım da benim için çok çok değerlidir. Ben onlar için hayatta kalıyorum. Yüce Türk devletinden de bana bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyorum, yalvarıyorum. Irak hükümetine yalvarıyorum. Bana yardım edin çocuklarımı kurtarın" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/365182/irakli-babadan-cocuklarina-kemerli-iskence
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.