PKK'lı teröristler talimatları dinlememeye başladı

Mehmetçik tarafından Irak'ın kuzeyine son bir ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 82 terörist etkisiz hale getirilirken, terör örgütündeki çözülme telsiz konuşmalarına yansıdı. Teröristlerin verilen talimatları dinlemediği anlaşıldı.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 10:32
PKK'lı teröristler talimatları dinlememeye başladı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemdeki yoğun operasyonları sonucunda önemli kayıplar veren terör örgütündeki çözülme devam ediyor. 

PKK kayıpları saklıyor

Güvenlik kaynakları, örgütün mensuplarının olumsuz etkilenmemesi için kayıplarını açıklamadığını, yeni terörist temin edemediği için bazı bölgelere Suriye'den örgüt üyesi kaydırdığını belirtti. Artan hava harekatları nedeniyle gizlendikleri alanlardan dışarı çıkamayan teröristlerin talimat dinlememeye başladığı belirlendi.

Sözde yöneticiler dört gruptan haber alamıyor

Irak'ın kuzeyine yönelik gerçekleştirilen karadan ve havadan operasyonlarda son bir ay içinde 82 terörist etkisiz hale getirildi. Sözde yönetim kademesinin örgütteki dört grupla irtibatları kesilirken, sempati duyan gruplar da terör örgütüne olan bağlılıklarını kaybetti.

Teröristler talimatları dinlemiyor

Operasyonlar terör örgütü mensupları arasında umutsuzluğun hakim olmasına ve çözülmenin hızlanmasına neden oldu. Teröristler artık talimat almamaya başladı.
Yaşananlar, tespit edilen telsiz görüşmelerinden de teyit edildi. Telsizde "Botan" ve "Hezil" kod adlı teröristler arasında şu konuşmanın gerçekleştiği belirlendi:

B: Merhaba arkadaş.
H: Teşekkürler arkadaş.
B: Talimatları dinlediniz mi?
H: Dinledik.
B: Nasıl dinlediniz? Talimat dinlendiği zaman üzerinde durulur, düzen alınır, plan-program yapılır, insan kendisini disipline eder. Siz talimatları nasıl dinliyorsunuz arkadaş.
H: Biz de aynen öyle yaptık.
B: Nasıl öyle yaptınız? Rica ediyoruz arkadaş yeter yani. Liderlik o kadar talimat gönderiyor, boşuna mı gönderiyor? Arkadaşlar talimatları dinlesinler. Anladın mı arkadaş.
H: Doğrudur arkadaş

Güvenlik kaynakları, bu durumun daha rahat şartlarda yaşayan sözde yöneticiler ile sahada ve zor şartlar altındaki teröristler arasında problemler yaşandığının göstergesi olduğunu belirtti.

(İHA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/373999/pkkli-teroristler-talimatlari-dinlememeye-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.