Hakan Fidan'dan 'Filistin devletinin tanıması için yoğun işbirliği sürüyor' çıkışı!

Dış İşleri Hakan Fidan, "Filistin devletini tanıma konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun işbirliği sağlanacak." dedi.
Ecem Çetin
|
26 Nisan 2024, Cuma - 16:41
Hakan Fidan'dan 'Filistin devletinin tanıması için yoğun işbirliği sürüyor' çıkışı!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor... 

Türkiye, yaşananları yakından takip ediyor... 

Bu kapsamda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi isimlerin diplomasi trafiği oluyor. 

İsrail- Gazze arasında yaşananları yakından izleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da görüşmelerini, ziyaretlerini ve açıklamalarını sürdürüyor.

Son olarak  İstanbul'da Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile ortak basın toplantısı düzenleyen  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli  açıklamalarda bulundu. 

Irak ile terörle mücadele işbirliğinin güçleneceğini belirten Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinin tarihi önemde olduğunu söyledi. 

Türkiye ve orakları arasında Filistin devletini tanıma konusunda yoğun işbirliği olduğunu ifade eden Fidan, hafta sonu  İslam İşbirliği Teşkilatı Arap Ligi üyeleri ile bir araya geleceklerini ve  Filistin devletini tanıma konusunda neler yapılabileceğini görüşeceklerini açıkladı. 

"Uluslararası toplumu harekete geçirmek konusunda başarısız olursak bu yaşadığımız üçüncü ve en şiddetli Gazze Savaşı son olmayacak." diyen  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dolayısıyla kalıcı çözüm için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini söyledi

"İsrail ve Filistin arasındaki savaş olmaktan çıkmış, dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi haline dönmüştür."

Bakan Hakan Fidan şu ifadeleri kullandı; 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135547/hakan-fidandan-filistin-devletinin-tanimasi-icin-yogun-isbirligi-suruyor-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.