Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde tedbirler arttırıldı

Ankara Masası
|
04 Nisan 2020, Cumartesi - 17:31
Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde tedbirler arttırıldı

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde alınan Koronavirüsü tedbirleriyle ilgili açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, "Başlangıçtan itibaren Sincan Ceza İnfaz Kurumları'nda herhangi bir vaka tespiti yoktur" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde incelemelerde bulunarak Koronavirüsüne karşı alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

DEZENFEKTE VE İLAÇLAMA DÜZENLİ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

2 bin 400 dönümlük bir arazi üzerine kurulu kampüsün içerisinde 13 cezaevi bulunduğunu söyleyen Başsavcı Vekili Vural, "Gerek kapalı alanlar olsun, gerek açık alanlar olsun tamamı dezenfekte edilmiştir. Kapalı kurumların içinde yer alan koridorlar, kapı kolları pencereler, koğuşlar; ortak kullanım alanlarının tamamı dezenfekte edilmiştir, ilaçlamaları yapılmıştır. Düzenli aralıklarla da ilaçlama ve dezenfekte işlemleri yapılmaya devam edilmektedir” dedi.

CEZAEVİNE KABUL VE KOĞUŞLARA ALIM NASIL YAPILIYOR?

Hükümlü ve tutukluların kuruma kabul edilmeden önce doktor raporları alınarak Koronavirüs değerlendirmesi yapılıyor.

Ardından hastalık belirtisi olan bir hükümlü veya tutuklu varsa bu kişi öncelikle hastaneye yönlendiriliyor.

Kişinin herhangi bir hastalık belirtisi olmaması durumunda ateşi ölçülerek başka bir alanda 14 gün izole ediliyor. Bu işlemlerin ardından diğer koğuşlara alım işlemi gerçekleştiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3850/sincan-ceza-infaz-kurumlari-kampusunde-tedbirler-arttirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.