Yerli hava savunma füze sistemi Hisar-A'dan tam isabet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk yerli ve milli hava savunma füze sistemi HİSAR-A+'nın envantere girişi öncesi son kabul testinin başarıyla tamamlandığını belirtti.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2020, Çarşamba - 14:20
Yerli hava savunma füze sistemi Hisar-A'dan tam isabet
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemi ile katıldığı Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi.

"Her sıkıntı bize çözüm kapıları açacaktır" 

Türkiye'nin yaptırım kararları ile kilitlenip kalma noktasını geride bıraktığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elbette sıkıntılar olacaktır. Ama her sıkıntı bize beraberinde çözüm için bir kapı aralayacaktır. Bir kez daha bu şarkı burada bitmez diyoruz. Bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Bir kez daha sen Türkiyesin büyük düşün diyoruz. Nitekim savunma sanayimizden yeni müjdeler alıyoruz." dedi.

Ambargoya yerli çözüm

Aselsan ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli hava savunma füze sistemi HİSAR-A+'nın envantere girişi öncesi son kabul testinin yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu son test bir kaç ay gecikti. Sebebi neydi biliyor musunuz? Normal şartlarda yurt dışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulandı. Sonra yerli parçayı kısa sürede geliştirdik, füzemize entegre ettik. Kısa bir gecikmeyle neticeye ulaştık." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, füze sisteminin seri üretiminin hayırlı olmasını dileyerek test atışından kısa bir videoya yer verdi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/447675/yerli-hava-savunma-fuze-sistemi-hisar-adan-tam-isabet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.