Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı alan ABD için "Bu nasıl ittifak, nasıl bir müttefikliktir?" dedi.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2020, Çarşamba - 14:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye yaptırım tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne video konferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı hakkında konuştu. "Bu nasıl ittifak, nasıl bir müttefikliktir?" diye sonra Erdoğan, "Biz işimize bakacağız. Savunma sanayimizi bağımsız hale getirmek için daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Tek taraflı yaptırımlarla bizi yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. AB'nin yaptırım tehditleri vardı. Dün de ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir.


"İhtiyacımızı başka yerden karşıladık diye yaptırım silahını çektiler"  

Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır. Gerekçe Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi almış olmasıdır. ABD kendi elindeki hava savunma sistemlerinin ülkemize satışına izin vermiyor. F35'lerin bine yakın parçasını Türkiye üretiyor. ABD ihtiyacımızı başka yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir. Üstelik bunu kendi yayınladıkları raporlarda alenen belirtiyorlar.


"Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir"

S-400 konusunda endişeniz varsa teknik çalışma grubu kuralım sorunu çözelim teklifiyle gittik. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. S-400 konusu olmasaydı başka bir gerekçeyle benzer konulara başvurulacağı belli oluyor. Tehditle yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar.
http://www.ankaramasasi.com/haber/447642/cumhurbaskani-erdogandan-abdye-yaptirim-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.