Dr. Öz:”Dünyada iki tür Koronavirüsü var”

Ankara Masası
|
10 Nisan 2020, Cuma - 12:04
Dr. Öz:”Dünyada iki tür Koronavirüsü var”

Dünyaca ünlü Türk doktor Prof. Dr. Mehmet Öz, tüm dünyayı etkisi altına alarak hızla can alan koronavirüs salgınıyla ilgili, "Şu anda 2 Koronavirüs var. Birinci virüs çok daha tehlikeli. İkincisi mutasyon ile oluştu." açıklaması yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 95 binden fazla insan hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 600 bine yaklaştı. Bütün ülkeler ölümcül salgını durdurmak için aşı ve ilaç çalışmaları konusunda seferber olmuşken ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz YouTube kanalından,  koronavirüs konusunda çarpıcı açıklamalara imza attı. 

"EN YÜKSEK NOKTAYI GÖRDÜK"

Dr. Öz, YouTube kanalında Dr. Halit Yerebakan ile bir söyleşide ABD'deki son gelişmeleri anlatarak ölümcül virüsün mutasyon geçirdiğini açıkladı. Ölüm rakamlarının arttığını ama yoğun bakımdaki hasta sayısının biraz düşmeye başladığını belirten Öz, "Umarım önümüzdeki haftalarda daha da düşmeye başlayacağız. Kapatmadan sonra 24 gün gerekiyor. En yüksek noktayı gördük. 1 Mayıs'a kadar inşallah aşılacak. Büyükşehirlerde şehri kapatmak önemli. New York'ta bu yapıldı" ifadelerini kullandı.

"İKİ KORONAVİRÜS VAR"

Prof. Dr. Mehmet Öz, şu anda 2 tip koronavirüsün olduğunu ve birinci virüsün çok daha tehlikeli olduğunu ikinci virüsün ise mutasyon ile oluştuğunu aktardı. Dr.Öz, “Bu insanlar için daha az tehlikeli. Şu anda dünyada önde giden virüs o" diye konuştu.

Artık herkesin iki tür koronavirüsü olduğunu kabul ettiğini belirten Dr. Öz, “Bu aslında Çin'de başladı. Wuhan'da ilk virüs daha tehlikeliydi. Ama bu dünyanın yüzde 30'una etki etti. Öbür virüs daha kuvvetli. Bu virüsler ikiz kardeş gibi birbirlerine çok benziyorlar. Aralarında ufak bir fark var. Zaten 2 haftada birçok ufak mutasyonlar oluyor. Ama bence bunların aşıya etkisi olmayacak. Tek bir aşıyla bunları halledebileceğiz” açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4598/dr-ozdunyada-iki-tur-koronavirusu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.