Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları etkisini artırdı. Bölgedeki birçok ilde don olayı yaşandı.
IHA-20201226AW200082
|
26 Aralık 2020, Cumartesi - 11:39
Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi, Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi.  Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 24, Kars’ta 21, Ardahan’da 15, Erzurum’da 14, Erzincan ve Iğdır’da 7 derece ölçüldü. Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Erzincan’da 2, Iğdır’da 1, sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 7, Ardahan’da 5, Kars ve Erzurum’da 4 derece olması bekleniyor.

Bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yetkililer ile sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Öte yandan Erzincan’da geceleri yaşanan soğuk hava dolayısıyla akarsuların kıyısında bulunan kuru otların üzeri buzla kaplanarak adeta kristal görseli oluşturdu. Çayırlı ilçesinde Karasu nehrinin yüzeyi de buzla kaplanırken mahsur kalan 30’a yakın kazı kurtarmak için AFAD ekipleri çalışma yaptı. Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kapanan 14 köy yolunun ulaşıma açılması için de çalışmalar devam ediyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/470885/dogu-anadoluda-sibirya-soguklari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.