Şantiyelerde alınacak tedbirler belli oldu

Ankara Masası
|
13 Nisan 2020, Pazartesi - 11:44
Şantiyelerde alınacak tedbirler belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı tedbirlere yenilerini ekliyor. Bakanlık mücadele kapsamında şantiyelerde alınması gereken tedbirlere ilişkin bir kılavuz yayımladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce 19 maddelik bir kılavuz yayımlandı. Kılavuzda şantiye çalışanlarının ve İSG profesyonellerinin alması gereken tedbirlere yer verildi.

"Şantiyelerde 19 Adımda Koronavirüse karşı korunun" başlıklı tüm önlemlerin yer aldığı kılavuzda, işverenin iş yerinde aldığı tedbirleri çalışanlara bildirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kılavuzda, işverenlerin dikkate alması gereken önlemler şu şekilde sıralandı:

- Çalışanlarda Koronavirüs tespit edilmesi durumunda geliştirilecek eylem planında da yapılması gerekenlere yer verilecek.

- Görevlendirilen çalışanlar ve sorumlulukları belirlenecek. Koordineli çalışma sürdürülmesi sağlanacak. Çalışanların riskini en aza indirmek için gerekli tedbirler planlanacak.

- Tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması aşamasında, iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri ile çalışanların görüşleri dikkate alınacak. Büyük çalışma ekipleri küçük birimlere ayrılacak. Sosyal mesafe kuralı uygulanacak.

- Faaliyetlerin en az sayıda çalışanla sürdürülebilmesine ilişkin çalışma planı oluşturulacak. Çalışanların birbiriyle iletişiminin asgarî düzeyde olması sağlanacak.

- Çalışanların ateşi sabah işe giriş, öğle arasında işe başlamadan önce ölçülecek. Ateşi yüksek olanlar iş yeri hekimine yönlendirilecek.

- Hijyen kurallarının takibi sağlanacak. Zorunlu olmadıkça şantiyeye ziyaretçi girişi yasaklanacak.

- Çalışanların standartlara ve işe uygun kişisel koruyucu donanımlar kullanması sağlanacak.

YEMEKHANELER İÇİN ALINACAK TEDBİRLER

- Çalışanların, dezanfektana, suya sabuna erişimi sağlanmalı.

- Düzenli havalandırma yapılmalı.

- Gıda ihtiyaçlarında hijyen kurallarına dikkat edilmeli.

- Malzemelerin depolandığı alanlarda tedbirler alınmalı.

- Ülke genelindeki tedbirler ihlal edilmemeli.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4884/santiyelerde-alinacak-tedbirler-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.