Yolcu uçağı kayboldu

Endonezya'da içinde 59 yolcunun bulunduğu uçak, kalkıştan 4 dakika sonra kayboldu. Arama çalışmaları sürerken uçağa ait bazı parçalara rastlandı.
Ankara Masası
|
09 Ocak 2021, Cumartesi - 13:59
Yolcu uçağı kayboldu

Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan havalanan Sriwijaya'ya ait bir yolcu uçağı radardan kayboldu.

Yerel medyanın aktardığına göre uçağın Batı Kalimantan bölgesindeki Pontianak'a gitmek üzere Cakarta'dan havalandığı belirtildi.

FlightRadar24'de yer alan bilgiye göre uçağın modelinin Boeing 737-500 olduğu aktarıldı

Enkazdan parçalar bulundu

Öte yandan yerel medyada denizde uçağa ait bazı parçaların bulunduğuna ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Yerel bir hükümet yetkilisi Kompas TV'ye yaptığı açıklamada, arama çalışmalarında dalgıçların enkaz parçaları bulduğunu söyledi.

"CNN Endonezya'nın bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde de kaza bölgesinde kot pantolon ve metal parçaları ile kablolar bulunduğu belirtildi. Endonezyalı yetkililer, uçağın düştüğü Laki ve Lancang Adası arasında geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarının gece boyunca 11 gemiyle sürdürüleceği bilgisini paylaştı.

Xinhua haber ajansı ayrıca cansız bedenlerin de bulunduğunu bildirdi.

Yerel gazete Republika da uçağın bir dakikadan daha kısa sürede 10 bin fitten fazla alçaldığını aktardı.

Uçakta 3 bebek ve 7 çocuk bulunuyordu.

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri de bölgede süren çalışmalarda, uçağa ait olduğu düşünülen bazı parçaların bulunduğunu söylemişti. Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, en son iletişimin yerel saatle 14.40'ta gerçekleştirildiği uçağın Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığını belirtmişti.

Endonezya Donanması, yolcu uçağının enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında 4 ayrı noktaya dağıldığını açıklamıştı. Küresel uçuşları takip eden Flightradar24'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uçağın kalkıştan 4 dakika sonra yaklaşık 11 bin feet'e ( 3 bin 352 metre) çıktığı daha sonra 1 dakikadan kısa sürede 250 feet'e düştüğü ve hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği belirtilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/506263/yolcu-ucagi-kayboldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.