Çubuk Belediyesi barınağında vicdanları sızlatan iddia

Çubuk Belediyesi hayvan barınağındaki bazı yavru köpeklerin kuyruklarının kesildiği öne sürüldü. Hayvanseverlerin duruma tepki göstermesinin ardından Çubuk Belediye Başkanı​ Baki Demirbaş, tarafından yapılan açıklamada Sağlık İşleri Müdürü'nün açığa alındığı, görevli bir kişinin de iş akdine son verildiği belirtildi.
Zeliha Demirci
|
14 Ocak 2021, Perşembe - 15:31
Çubuk Belediyesi barınağında vicdanları sızlatan iddia

Çubuk Belediyesi'ne ait hayvan barınağında 7 adet yavru köpeğin kuyruklarının, barınakta görevli bir personel tarafından tedavi gerekçesi ile kesildiği iddia edildi. 
Durumdan haberden olan hayvanseverler barınağa giderek mağdur hayvanların fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medya hesaplarından paylaştı. Tepkilerini dile getiren hayvanseverler barınakta nöbet tutmaya başladı. 

Yaşananlar ardından harekete geçen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Sağlık İşleri Müdürü'nün açığa alındığını, görevli bir kişinin de iş akdine son verildiğini duyurdu. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve konuyla ilgili taviz verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Demirbaş şunları kaydetti: “Önceki gün ilçemizdeki doğal yaşam parkındaki sokak hayvanlarına yönelik asla tasvip etmeyeceğimiz, bizleri ve kamuoyunu ciddi şekilde rahatsız eden uygulamalar yapıldığı şeklinde çıkan görüntüler bizi derinden üzmüştür. Çok hassas olduğumuz, asla tasvip etmeyeceğimiz ve kamuoyunda da haklı olarak ciddi hassasiyet oluşturan söz konusu olayla ilgili derhal soruşturma başlatılmış, konuyla ilgili Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürü açığa alınmıştır. Ayrıca barınaktaki sokak hayvanların beslenmesi ve bakımıyla görevli bir kişinin de iş akdine son verilmiştir. Canlarını aziz bildiğimiz can dostlarımız sokak hayvanlarına karşı yapılan bu ve buna benzer olaylara ilçemizde kesinlikle müsaade edilmeyeceği hususunu kamuoyunun bilmesini isteriz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/520961/cubuk-belediyesi-barinaginda-vicdanlari-sizlatan-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.