Hırsızlık zanlıları polisten kaçamadı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde dur ihtarına uymayan aracın peşine düşen jandarma ekipleri, 5 zanlıyı bir evde yakalayarak gözaltına aldı.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2021, Pazar - 09:54
Hırsızlık zanlıları polisten kaçamadı

Ankara-Niğde Otoyolu'nda asayiş uygulaması yapan Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. İçinde 2 kişinin bulunduğu aracın sürücüsü jandarmanın 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Aracın plakasından yola çıkan ekipler, aracın sahibi O.D'nin Gölbaşı'nda Tulumtaş Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirledi.

Balkondan kaçmaya çalıştılar

Aracın evin önünde olduğunu belirleyen ekipler, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının izniyle eve baskın yaptı.

Evde yapılan arama sırasında balkondan kaçmaya çalışan O.D, C.D, H.A, B.D. ve O.A. yakalandı.

Hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirildi

Evde ve araçta yapılan aramada, çok sayıda bakır kablo ve tel kesme makası ele geçirildi. Ayrıca evde "yasaklı ırk" olan "pitbull" cinsi bir köpek ve 16 güvercin bulundu. Hayvanların çalıntı olabileceğini değerlendiren ekipler, güvercinlerin sahibinin A.A olduğunu belirleyerek hayvanları sahibine teslim etti.

Toplam 29 bin 47 lira ceza kesildi

Haklarında adli işlem başlatılan zanlılara, 5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu"na muhalefetten 10 bin 434 lira, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerine uymamaktan 17 bin 95 lira, olayda kullanılan aracın evrakının eksik olmasından dolayı 1518 lira olmak üzere 29 bin 47 lira idari para cezası uygulandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/529017/hirsizlik-zanlilari-polisten-kacamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.