Kayıp Gülistan için Uzunçayır Barajında su altı radar taraması

Gülistan için baraj gölü minimum seviyeye düşürüldü, sualtı arama çalışmalarına başlandı
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 13:31
Kayıp Gülistan için Uzunçayır Barajında su altı radar taraması

Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki su seviyesi minimuma düşürüldü. AFAD koordinesinde oluşturulan 68 sualtı ve su üstü personeli, eş zamanlı arama çalışmasına başladı.

En son Uzunçayır Baraj Gölü üzerinde bulunan Sarı Saltuk Viyadüğü üzerindeki görüntüsü araç içi kameraya takılan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü İkinci Sınıf Öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sürüyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki su seviyesi 900 metre kodundan minimum seviye olan 885 metreye düşürüldü. 

Baraj gölünde AFAD Başkanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve AFAD İl Müdürlüklerinden oluşan 68 sualtı ve su üstü personeli tarafından, sualtı arama cihazları da kullanılarak yaklaşık 3 kilometrelik alanda eşzamanlı su altı arama çalışmalarına başlandı.

Baraj Gölünde su seviyesi minimuma indirildi

Çalışmaları takip ederek yetkililerden bilgi alan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, arama çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

5 Ocak tarihinden itibaren Gülistan Doku’yu bulmak için arazide, su içinde, kara, deniz ve hava araçları kullanılarak çalışma gerçekleştirildiğini belirten Vali  Özkan, 6 Ağustos tarihi itibariyle baraj suyunun düşürülebileceği minimum seviyeye kadar indirildiğini bildirdi.

"Radar ekipleri çalışmaya başlamış olup, peşi sıra su altı ekipleri de çalışmalara başlayacaktır"

 Vali Özkan, “Minimum seviyeye düşürülen Uzunçayır Barajında, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve AFAD İl Müdürlüklerinden oluşan 68 sualtı ve su üstü personeli tarafından, sualtı arama cihazları da kullanılarak yaklaşık 3 km’lik bir alanda eş zamanlı sualtı arama çalışmasına 6 Ağustos 2020 tarihinden itibaren başlanmıştır. Gün itibariyle alanda arama kurtarma ekipleri ve botlar ile su altı radar ekipleri çalışmaya başlamış olup, peşi sıra su altı ekipleri de çalışmalara başlayacaktır” dedi.

“Bugüne kadar 415 personel, 73 araç, 27 bot, 7 ROW, 6 drone, 3 Sonar, 3 arama köpeği katıldı”

5 Ocak tarihinden itibaren yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Özkan, “Bugüne kadar yapılan çalışmalara; AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve AFAD gönüllülerden toplam 415 personel, 73 araç, 27 bot, 7 row, 6 drone, 3 Sonar, 3 arama köpeği katılmıştır” ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/53786/kayip-gulistan-icin-uzuncayir-barajinda-su-alti-radar-taramasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.