Ankara’da karla mücadele canlı yayında

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza atarak karla mücadele çalışmalarını canlı yayınlamaya başladı.
IHA-20210128AW228444
|
28 Ocak 2021, Perşembe - 14:59
Ankara’da karla mücadele canlı yayında

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza attı. Belediye araçlarına yerleştirilen kameralar ile karla mücadele çalışmaları canlı olarak yayınlanmaya başlandı. Ankaralılar "kartakip.ankara.com.tr" adresinden ya da Başkent Mobil üzerinden karla mücadeleyi anlık olarak takip edebilecek.

Yeni uygulamayı sosyal medya hesabından anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kısa bir sürede yaklaşık 250 kar küreme aracının tamamına kamera yerleştirileceğini söyledi.

Türkiye’de ilk kez araçların konum ve güzergah bilgilerini plakalarıyla birlikte paylaşmaya başladıklarını belirten Yavaş, "Türkiye’de bir ilke imza atıp karla mücadele çalışmalarımızı tüm şeffaflığıyla sizlerle paylaşmaya başladık. Şimdi ise kameralı araçlarımızla çalışmalarımızı canlı yayınlıyoruz. Araçlarımızı kartakip.ankara.com.tr ve Başkent Mobil’den takip edebilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Başkent'te etkili olan kar yağışı nedeniyle önlemlerini artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipleriyle birlikte karla mücadelede yoğun bir mesai harcıyor. Ekipler hem  Başkent 153’e gelen ihbarlar üzerine riskli noktalara müdahale ederken bir yandan da tuzlama ve temizlik çalışması yapıyor. 28 Ocak tarihi itibarıyla kent genelinde 961 araç ve 2 bin 209 personelin sahada görev aldığı öğrenildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/550727/ankarada-karla-mucadele-canli-yayinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.