İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında vali ve kaymakamlara yönelik "militan" açıklaması sebebiyle suç duyurusunda bulundu.
IHA-20210129AW229476
|
29 Ocak 2021, Cuma - 15:29
İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

Siyasetteki militan tartışması yargıya taşındı.

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin meclis grup toplantısı sırasından vali ve kaymakamlara yönelik "militan" açıklaması sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik ''militan'' sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız" ifadelerini kullanmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasını yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/553015/icisleri-bakanligindan-kilicdarogluna-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.