Virüsü saklayan muhtara ceza

Ankara Masası
|
18 Nisan 2020, Cumartesi - 15:26
Virüsü saklayan muhtara ceza

Van’da korona virüs yüzünden bir muhtar koltuğundan olurken bir diğeri ödül aldı.

Van’ın Başkale ilçesi Örmetaş Mahalle Muhtarı Mikail Duman, Mahallesindeki korona virüs vakalarını gizlediği için görevden uzaklaştırılırken, İstanbul’dan gelen korona virüslü hastalar hakkında bilgi veren Edremit ilçesi Doğanlar Mahalle Muhtarı İbrahim Öndil, Valilik tarafından ödüllendirildi.

HASTALAR OTOBÜSTEN İNDİRİLİP TEDAVİ ALTINA ALINDI

Doğanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil, İstanbul’dan Van’a gelen ve 4 korona virüs hastasını taşıdığı belirlenen otobüsü Van Valiliğine bildirdi.

Erzincan’da durdurulan otobüsten indirilen hastalar ambulanslarla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

VALİDEN MUHTARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Doğanlar Mahallesi Muhtarı Öndil’i duyarlılığından dolayı teşekkür belgesi vererek ödüllendirdi.

Telekonferansla Muhtar Öndil ile görüşen Vali Bilmez, “Bu duyarlılığınız sayesinde pozitif vakası bulunan hastalar tedavi altına alınırken, ayrıca 3 pozitif vaka daha tespit edildi. Sizin sayenizde mahalleniz büyük bir salgından korunmuş oldu. Bunun için teşekkür ediyorum” dedi. 

KORONA VİRÜS VAKALARINI GİZLEYEN MUHTAR AÇIĞA ALINDI, MAHALLE KARANTİNADA

Öte yandan 7 Nisan 2020’de İstanbul’dan Van’a gelen bir vatandaşın korona virüs taşıdığı gerekçesiyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Örmetaş Mahallesi karantinaya alındı.

Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede taramalarını sürdürdü. Ancak, mahalleye İstanbul’dan gelen başka vatandaşların da olduğu ve korona virüs taşıdığı belirlenince muhtarın vakaları gizlediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı, Muhtar Duman hakkında görevi ihmal soruşturması başlatıp geçici olarak görevden uzaklaştırdı. 

“BİR MUHTARIMIZIN İHMALİ, KÖYLÜMÜZÜN HASTALANMASINA NEDEN OLDU” 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez,  "Muhtarımız hakkında soruşturma açtık. Hem de görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı. Yani soruşturmalar neticesine göre hakkında işlem tekrar tesis edilecek. Bir muhtarımız çok örnek bir davranış sergilerken, bir muhtarımız da ihmali ve dikkatsizliği ile köylümüzün hastalanmasına neden oldu bir anlamda. Onun için hakkında da cezai işlem uyguladık. Yani belki de Türkiye’de ilk kez Korona virüsü ile mücadelede bir muhtar eksik görev yaptığından dolayı ihmalkar davrandığından dolayı görevinden uzaklaştırmak zorunda kaldık maalesef” dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/5673/virusu-saklayan-muhtara-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.