Erdoğan: Bahçeli ile yeni anayasayı konuştuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede yeni anayasayı ve seçim kanununu ele aldıklarını ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi olaylarına değinen Erdoğan, "Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı istifa etsin' diyecekler" dedi.
Ankara Masası
|
05 Şubat 2021, Cuma - 14:17
Erdoğan: Bahçeli ile yeni anayasayı konuştuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasayı ve seçim kanununu ele aldıklarını ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'ya yönelik istifa çağrılarına değinen Erdoğan, "Yani yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir' diyecekler." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Şunu çok açık net söylemeliyim, şu anda Boğaziçi Üniversitesindeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tamamlamak mümkün değil. O işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor. Dün akşam işte görüyorsunuz, dağdan beslenenlerin yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık net ifadesidir. Aynı şekilde ana muhalefet partisinin başının bu işteki üstlendiği görev ortadadır. Tüm bunlarla beraber ortak hareket ettikleri akademisyenler de bu işin içinde maalesef yer alıyor.

Yani yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir diyecekler. Aynı zihniyet, Osman Kavala denilen kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesinde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadın. Biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi karıştırın mı diyeceğiz? Buna bir defa bizim müsaade etmemiz mümkün değil.

"Demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz?

Amerika, AB 'Biz Boğaziçi Üniversitesindeki olanları kınıyoruz.' diyorlar. Burada Amerika'ya şunu söylerim; seçim öncesinde Amerika'daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Oradaki olaylarda herkes birbirini nasıl tehdit etti, nasıl burada ırkçılıkta tavan yaptınız. Ve zenci vatandaşlarınızı oradaki polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler, bunları dünyaya nasıl izah edeceksiniz?

Macron öbür taraftan sesleniyor. Ya Macron sen önce şu sarı yelekliler meselesini hallet. Şu anda bütün sarı yelekliler, vatandaşların sokaklarda. Onu çözemiyorsun, sen önce bunu çöz. Benim ülkemde şu anda öyle bir sıkıntı yok. Şu anda bunlar bizim de huzurumuzu kaçırma niyetindeler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/572647/erdogan-bahceli-ile-yeni-anayasayi-konustuk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.