Göçmen kuşlar ‘Nallıhan Kuş Cennetine’ döndü

Büşra Bayrak
|
20 Nisan 2020, Pazartesi - 10:41
Göçmen kuşlar ‘Nallıhan Kuş Cennetine’ döndü

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan ‘Kuş Cenneti', havaların ısınmasıyla birlikte göçmen kuşlara ev sahipliği yapmaya başladı. İlçede, renkli görüntüler oluştu.

Nallıhan Kuş Cenneti, gerek barındırdığı kuş toplulukları gerekse jeolojik değerleriyle doğa fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliği için ideal bir ortam oluşturuyor.

"KARA LEYLEK" TÜRKİYE'DE EN ÇOK NALLIHAN’DA GÖRÜLÜYOR

425 hektarlık bir alana sahip olan Nallıhan Kuş Cenneti, 180'den fazla kuşa ev sahipliği yapıyor. Alan sulak, çamur düzlükleri, ağaçlık, bozkır ve kayalık alanları ile çok çeşitli ekosistemlere sahip olmasından dolayı farklı türlerin beslenip barınmasına imkân veriyor. Soyu tehlike altında olan "Kara Leylek" Türkiye'de en çok Nallıhan Kuş Cennetinde görülüyor.

Bölgede kuşların yoğun olarak görüldüğü Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği yerde, 1994 yılında yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası olarak belirlenerek avcılık yasaklanmıştı.

KUŞ CENNETİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Türkiye'deki 6 balıkçıl türün tamamı ile 10 tür yırtıcı kuş, 5 tür baykuş, 35 tür su kuşu, 80 tür ötücü kuş ve kara çaylak, leylek, gökkuzgun gibi türler bu bölgede yaşam sürüyor. Nesli tehlikede bulunan; küçük karabatak, kaya kartalı, bıldırcın kılavuzu, yaz ördeği, ulu doğan, peçeli baykuş, küçük kerkenez, akkuyruklu kartal, balık kartalı, kara akbaba ve gökdoğan da Nallıhan Kuş Cenneti'nde görülebilen türler. Kuş cennetinin en dikkat çekici özelliklerinden jeolojik yapısı itibariyle renk renk katmanlardan oluşan dağ ve tepelerin olağanüstü güzelliğine; su havzası, sazlıklar, söğütler, kavaklar, ılgınlar, bozkır alanlar, tarım arazileri eşlik ediyor. Havaların gitgide ısınması ile birlikte kuşların göçlerinin arttığı Kuş Cenneti, büyük ilgi görüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5772/gocmen-kuslar-nallihan-kus-cennetine-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.