Evladını bekleyen anne konuşurken bayıldı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anne sayısı 200'e yükseldi. Gazetecilere röportaj veren bir anne o sırada baygınlık geçirdi.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2021, Salı - 18:27
Evladını bekleyen anne konuşurken bayıldı

Diyarbakır'da HDP İl Binası önünde, çocukları dağa kaçırılan annelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi  526’ncı gününde de devam etti. Oturma eylemine katılan aile sayısı 200'e yükselirken, Van’dan Diyarbakır’a gelen Perihan ve Tahsin Ertaş çifti 2014 yılında üniversite 3. sınıf öğrenicisiyken terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen oğlu Yusuf için eyleme katıldı.

"Çocuğumuzu almadan gitmeyeceğiz"

Öğrenciyken oğlunun beyninin yıkanarak dağa kaçırıldığını belirten baba Tahsin Ertaş " Van’dan buraya geldim çocuğum için. Çocuğum okuyordu, o zaman kandırmışlar, beynini yıkamışlar. Biz çocuğumuzu almak için buraya HDP il binası önüne geldik, almadan da gitmeyeceğiz. Oğluma sesleniyorum kaçıp gelsin ve güvenlik güçlerine teslim olsun'' dedi.

Anne baygınlık geçirdi

Anne Perihan Ertaş, Türkçe bilmediği için Kürtçe verdiği röportaj sırasında oğlundan bahsederken baygınlık geçirdi. Anneye bölgede bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/583321/evladini-bekleyen-anne-konusurken-bayildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.