Kahramankazan Belediyesi patates üreticisinin imdadına yetişti

Kahramankazan Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında yoğun bir potansiyele sahip olan ilçede çiftçilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Belediye son olarak üretimdeki artış ve pandemi dolayısıyla yaşanan talep daralması nedeniyle ilçedeki çiftçilerin elinde kalan patatesleri satın alarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacak.
Zeliha Demirci
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 17:00
Kahramankazan Belediyesi patates üreticisinin imdadına yetişti

Kahramankazan Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçi ve üreticilerin elinde kalan patateslerin belediyeler tarafından alınması yönünde yaptığı çağrının ardından harekete geçti. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un talimatıyla çalışmalara başlayan ekipler, ilçedeki çiftçilerin elinde kalan patatesleri doğrudan üreticiden satın aldı.

Kahramankazan, bu kapsamda ilk etapta yaklaşık 20 ton patates alımı gerçekleştirdi. Çiftçilerin depolarında bekleyen patatesler çürümekten kurtarılırken, üreticilerin de yüzü gülmüş oldu. Belediye, üreticiden doğrudan satın aldığı patatesleri ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacak.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz ise bir tarım ve hayvancılık ilçesi olan Kahramankazan’da her zaman çiftçilere destek olduklarını belirterek, bakanlığın açıklamasının ardından patates üreticilerinin mağdur olmaması için harekete geçtiklerini söyledi. 

Kahramankazan Belediyesi, 2019 ve 2020 yıllarında 2 milyon sebze fidesini yüzde 50 hibe desteğiyle çiftçilere dağıtmıştı. Belediye bu yıl da yüzde 50 hibeyle 1 milyon 100 bin sebze fidesini mayıs ayında çiftçilere dağıtacak. Böylece 3 yılda 3 milyon sebze fidesi çiftçilere dağıtılmış olacak. Belediye ayrıca, son yıllarda rekolte ve kalitesinde düşüş yaşanan ilçenin meşhur 'Ova Kavunu’nun üretimini yeniden canlandırmak için çiftçilere yüzde 100 hibe oranıyla tohum, ilaç ve ekipman desteğinde bulunmuştu. Çiftçiler kavun tohumlarını 1 milyon metrekarelik alanda toprakla buluşturmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/586408/kahramankazan-belediyesi-patates-ureticisinin-imdadina-yetisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.