Başkentte taksilere korona virüs önlemi

Ankara’da taksilerinde korona virüse karşı şeffaf panel uygulamasına geçilecek
Büşra Bayrak
|
10 Ağustos 2020, Pazartesi - 14:18
Başkentte taksilere korona virüs önlemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTEMA, başkentli taksi şoförleri ile yolcuların virüse maruz riskini azaltmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Gerçekleştirilen uygulama sayesinde ön koltuklar ile arka koltukları birbirinden ayıran şeffaf bir panel kurulacak. Yolcu, taksi ücretini panelde bulunan kapatılıp açılabilen bölmeden şoföre ödeyebilecek.

Uygulamaya geçen taksilerin dış camında “Bu taksi korona virüse karşı korunaklıdır” ifadesi yer alan bir etiket bulunacak. Ayrıca, görme engelli vatandaşların araç plakasını öğrenmelerini sağlayacak Braille alfabesi ile yazılmış taksi plakası da panelde yer alacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne şu ana kadar 500 taksici başvurdu. Randevu sistemi ile taksicilere teslim edilecek panele sahip olmak isteyenler internet üzerinden bir form dolduracak. Taksiciler panele hiçbir ücret ödemeyecek.

Türkiye’de bir ilk

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTEMA Sigorta Genel Müdürü Ali Çalışkan, “Taksici ve yolcularımızın sağlığı için şeffaf panel uygulamasını başlatıyoruz. Bugün itibariyle arzu eden taksicilerimiz uygulamalara başlayacaktır. Bütün taksici esnaflarımıza mesajlar gönderildi, taksicilerimiz mesajlarındaki kodlarla birlikte başvurup uygulamaya geçebilecekler. Türkiye’de bir ilk olarak bu uygulamayı biz başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/59145/baskentte-taksilere-korona-virus-onlemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.