Murat Karayalçın'dan Muharrem İnce'ye 5 öneri

CHP'nin gündeminden düşmeyen Muharrem İnce tartışmalarında yeni bir sayfa daha açıldı. Muharrem İnce ile görüşen Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'in "Masayı devirme. Disipline sevk edilmeyi gerektirecek ifadelerden kaçın." yönünde mesajlar verdiği belirtildi.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2020, Çarşamba - 09:28
Murat Karayalçın'dan Muharrem İnce'ye 5 öneri

Yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen ve ilk açıklamasında "Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum." diyen Muharrem İnce'ye aba altından sopa gösterildi.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'in Muharrem İnce ile bir araya geldiği 2 saatlik toplantının detaylarını paylaştı.

Buna göre; Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’ın, İnce'nin Ankara Yaşamkent'teki ofisinde gerçekleşen toplantıda “Eski Genel başkanlar olarak tabandan gelen tepkileri, tabanın ve partililerin sesini getirdik. Taban böyle bir dönemde CHP’nin bölünmesinin acısını yaşamak istemiyor” dedikleri öğrenildi.

Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın, görüşmede İnce’ye şu mesajları verdi:

1- Partiyle köprüleri atma. Partiyle ve genel başkanla köprüleri atacak ifadelerden kaçın. Perşembe günü yapacağın basın toplantısında partiyle ipleri koparacak beyanlarda bulunma. Tansiyonu düşür.

2- Masayı devirme. Masayı devirecek açıklamalar yapma. Masanın kurulu olması her zaman değerlendirilebilir.

3- Disipline sevk edilmeyi gerektirecek ifadelerden kaçın.

4- Genel başkanlar ve parti yönetimleri geçicidir. Cumhuriyet Halk Partisi kalıcıdır. O nedenle partiyle bağlarını koparma.

5- Geçmişin olaylarına çok takılma. Geleceğe bak. Gelecekte de senin yerinin CHP olduğunu aklından çıkarma.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/60899/murat-karayalcindan-muharrem-inceye-5-oneri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.