Murat Karayalçın'dan İnce yorumu: Masa devrilmedi ama titredi.

CHP'deki Muharrem İnce krizinde arabuluculuk görevi üstlenen Murat Karayalçın, partideki son durumu anlattı.
Ankara Masası
|
22 Ağustos 2020, Cumartesi - 11:44
Murat Karayalçın'dan İnce yorumu: Masa devrilmedi ama titredi.
Yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen ve düzenlediği basın toplantısında CHP'yi hedef alarak "1000 günde Memleket Hareketi" başlatan Muharrem İnce, söz konusu çıkışı ardından Yalova'daki köyüne çekildi. İnce'nin 4 Eylül'de başlatacağı hareket için çalışmalarını buradaki evinden sürdüreceği öğrenildi. CHP yönetimi İnce'nin iddialarını "6 gerçek" ile yalanlarken disiplin kozunu ise saklı tutuyor. Yol haritasının İnce'nin bundan sonraki açıklamalarına göre çizileceği gündemde.

Parti içindeki son durumu anlatan, İnce krizinde arabuluculuk görevi üstlenen Murat Karayalçın oldu. Milliyet gazetesinden Tunca Bengin'e konuşan Karayalçın, İnce’nin “Genel Başkan aday değilse CHP iktidarı denilemez” eleştirisi hakkında "Bu Kemal Bey’in tercihi. Aslında Kemal Bey böyle bir karar alarak ya da böyle bir tavır sergileyerek bence tutarlı davranıyor. Çünkü 2017 referandumuna giderken bizim eleştirdiğimiz şeylerden bir tanesi de ‘Partili Cumhurbaşkanı olmamalı, Türkiye’nin geleneklerine ters’ diyorduk. Şimdi o eleştiriyi dikkate alarak Kemal Bey herhalde bu tavrı sürdürüyor." dedi.

Karayalçın, "İnce’nin tavrı için siyasi şantaj yorumu da yapmıştınız?" hatırlatmasına ise son krizin parti içindeki etkisini dile getirerek yanıt verdi. "Burada masa devrilmese bile titredi" diyen Karayalçın şunları söyledi: "İnce benim çok sevdiğim bir arkadaşım, benim il başkanımdı. Katiyen onunla ilgili bir olumsuzluğu ifade etmek istemem belki dolaylı olarak o bağlantıyı kurdular. Ben şunu söyledim; yani birisi ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım ya da herhangi bir yere adayım eğer beni aday yapmazsanız, ben ayrılırım, bağımsız aday olurum’ diyorsa siyasette buna şantaj derler ya da gündelik dilde bu şantaj diye adlandırılır ama ben ‘Muharrem Bey’in böyle yapacağını sanmıyorum’ dedim. Nitekim ayrı bir parti kurmayacağını söyledi. Bunun anlamı, partimden istifa etmiyorumdur, değil mi? ‘Bir hareket başlatıyorum’ dedi, ben bunu da Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı hareketi olarak niteliyorum. Kendisini böyle konumlandırıyor Muharrem Bey. Yani burada masa devrilmese bile titredi bir miktar ama yine de Sayın Kılıçdaroğlu verdiği demeçte bir disiplin girişiminin söz konusu olmayacağını söyledi. Ama bundan sonraki gelişmeler nasıl şekillenir, onu bilemem."

Röportajın tamamı için tıklayınız
http://www.ankaramasasi.com/haber/97809/murat-karayalcindan-ince-yorumu-masa-devrilmedi-ama-titredi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.