Ankara'da normalleşme yoğunluğu

Başkent'te sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi günü sokaklarda hareketlilik yaşandı.
Ankara Masası
|
06 Mart 2021, Cumartesi - 14:49
Ankara'da normalleşme yoğunluğu

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede "Kontrollü Normalleşme" sürecinin başlamasıyla sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi günü kentte hareketlilik yaşandı.

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli (sarı) kategoride yer alan Ankara'da, cadde ve sokaklarda hareketlilik yaşandı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasının ardından insanlar dışarı çıkarak parklarda oturdu ve açık havanın tadını çıkardı. Esnaflar da uzun bir sürenin ardından hafta sonu dükkanlarını açmanın keyfini yaşadı.

"Bir daha kapanmamak için sosyal mesafe, hijyen ve diğer kurallara riayet etmeliyiz"

Restoran işletmecisi Haydar Şimşek, yasakların kalkmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bir daha kapanmamak için sosyal mesafe, hijyen ve diğer kurallara riayet etmeliyiz." dedi.

Restorana gelen müşteriler de kısıtlamanın kaldırıldığı ilk cumartesi günü yemeğe geldiklerini ve yasağın kalkmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Güzellik salonu işletmecisi Mehmet Sait Dalmış ise hafta sonu kısıtlamaların kaldırılmasının kendi sektörleri için de olumlu olduğunu vurgulayarak, "Aynı özveriyle devam edersek inanıyorum ki bu zorlu süreci güzel bir şekilde atlayacağız." diye konuştu.

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 ile mücadele kapsamındaki "Dinamik Denetim Süreci" genelgesi doğrultusunda, restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler de denetlendi.

Polisler, kentin işlek caddelerinde oluşturulan kontrol noktalarında sürücülere ve vatandaşlara maske takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/633787/ankarada-normallesme-yogunlugu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.