8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Türkiye'de ilk kez 1921'degündeme getirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü son dönemde ikiyüzlü davranışları da günyüzüne çıkardı. Kadınlar gününü 100 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlayan bazı kesimler terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı kadınlar karşısında sessiz kalmayı tercih etti.
Ankara Masası
|
08 Mart 2021, Pazartesi - 09:43
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Türkiye'de ilk kez 1921 yılında Rahime Selimova ve Cemile Nuşirvanova'nın girişimiyle gündeme getirilen Dünya Kadınlar Günü'nün 1975'e kadar olan 54 yıllık süreçte kutlanmasına izin verilmedi.

1975'te ise 'Birleşmiş Milletler Kadın On Yılı' ilan edildi. Bu çerçevede birlik üyesi olan Türkiye'de Dünya Kadınlar Günü kutlaması yeniden konuşulmaya başlandı. 12 Eylül 1980 darbesi döneminde ara verilen kutlamalar demokrasiye yeninden geçişle birlikte bugüne kadar devem etti.

Türkiye'nin terörle mücadele döneminde de kutlanan kadınlar günü bazı kesimlerin ikiyüzlü tavrını ise günyüzüne çıkardı. Her fırsatta kadın haklarından yana olduğunu savunan söz konusu kesimlerin, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı kadınlar karşısında sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/639508/8-mart-dunya-kadinlar-gunu-kutlu-olsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.