Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Şov yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a destek çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a isim vermeden tepki gösterdi. Erdoğan, "Çok açık ve net konuşuyorum. Şov peşinde koşmayın" dedi.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 11:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Şov yapmayın

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

"Yarın AK Parti'nin 19'uncu kuruluş yılına hep birlikte ulaşacağız." diyen Erdoğan, "Bu akşam Ankara'da kutlayacağız. 19 yıldır heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden, aziz milletimize hizmet için koşturuyoruz. Ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurduk. 81 vilayetimizin her birinde eserimiz var. Türkiye'yi demokrasiden sağlığa, eğitimden adalete her alanda adeta şaha kaldırdık. Sadece yatırımlarda değil, özgürlüklerde de Türkiye'yi dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirdik." dedi.

"CHP'NİN TAKOZ SİYASETİNE RAĞMEN BAŞARDIK"

CHP'ye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merhum Menderes'ten, rahmetli Özal'a kadar CHP'nin sabotajlarına maruz kalmıştı. Biz de karşımızda ilk önce CHP'yi ve ortaklarını bulduk. Darbenin izlerini temizlemek istedik, karşımızda vesayetçi CHP'yi bulduk. Başörtüsü üzerinde antidemokratik kısıtlamaları kaldırmak istedik, karşımızda CHP'yi bulduk. Şimdiye kadar ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP'nin takoz ve gerilim siyasetine rağmen başardık." şeklinde konuştu.

MACRON'A: ŞOV YAPMAYIN

Sözlerinin devamında Doğu Akdeniz'deki gerginliğe değinerek, Yunanistan'a destek çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a isim vermeden tepki gösteren Erdoğan, "Kimse kendini dev aynasında görmemeli. Açık, net konuşuyorum, şov peşinde de koşmamalı. Cumhurbaşkanı şu şekilde devam etti: "Akdeniz'de gerginliği artıran Türkiye değil, Türkiye'yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yok saymaya çalışan Rum-Yunan zihniyetidir. Bizim kimsenin hakkında gözümüz yok, ancak hiçbir ülkeye de hakkımızı yedirtmeyiz. Doğu Akdeniz'de çözümün yolu, diyalog ve müzakeredir. Sağduyu ve aklıselimle hareket edilirse herkesin hakkını koruyarak kazan-kazan temelli bir formül bulunabilir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HAK VE HUKUKUNA RİAYET EDİN"

Erdoğan şunları söyledi: "Soydaşlarıma, kardeşlerime saldıranlar da şunu bilmeli ki bunun uluslararası hukukla da diğer yöntemlerle de hesabını verirler. Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de ortaya koyduğu tavır art niyetlidir. Türk kıyılarına 2, Yunan anakarasına ise 580 kilometre uzaklıktaki Meis Adası üzerinden deniz yetki alanı talep etmek akılla ve sağduyu ile izah edilemez. AB'yi de uyarıyorum. AB olarak üyeniz olan bir ülke, AB hukukuna göre, azınlıkların hukukunu koruma sorumluluğunu yerine getiriyor mu getirmiyor mu? Bunun hesabını AB'nin Yunanistan yönetimine sorması lazım. 10 kilometrekarelik bir alanın 40 bin kilometrekare deniz alanına sahip olduğu iddiası, uluslararası hukuk açısından hem komik hem de temelsizdir. Yunanistan'ı, Türkiye'nin hak ve hukukuna riayet etmeye tekrar davet ediyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/64245/cumhurbaskani-erdogandan-macrona-sov-yapmayin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.