Macron'dan askeri tehdit

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri durdurması durumunda askeri gücün AB ortakları ve Yunanistan ile birlikte artırılacağını belirtti.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 00:25
Macron'dan askeri tehdit

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında Doğu Akdeniz’deki gerilimle ilgili bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmelerin ardından Türk-Yunan gerginliğinde Yunanistan’a destek veren Macron, Akdeniz’deki askeri varlıkların arttırılacağını belirterek, Türkiye’nin doğalgaz aramalarını durdurmasını istedi.

Türkiye’nin petrol arama kararının tek taraflı olduğunu söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Doğu Akdeniz'deki durum endişe verici. Türkiye'nin petrol arama konusundaki tek taraflı kararları gerginliğe neden oluyor. Komşu ülkeler ve NATO içindeki müttefikler arasında barışçıl bir diyaloğa izin vermek için bunların sona ermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

DOĞU AKDENİZ'E ASKERİ GÜÇ TAKVİYESİ

Macron ayrıca, bölgedeki durumu izlemek ve uluslararası hukukun uygulanma kararlığını vurgulamak amacıyla Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını "geçici olarak güçlendireceklerini" de sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/62005/macrondan-askeri-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.