Erdoğan'dan İsrail-BAE anlaşmasına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile BAE arasındaki anlaşmaya tepki göstererek "Abu Dabi büyükelçimizi geri çekebiliriz" dedi.
Ankara Masası
|
14 Ağustos 2020, Cuma - 14:01
Erdoğan'dan İsrail-BAE anlaşmasına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ORUÇ REİS'İN ÇALIŞMALARINA DEVAM

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Erdoğan, "Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız." dedi. Erdoğan, Oruç Reis'in çalışmalarını 23 Ağustos'a kadar sürdüreceğini bildirdi.

"DİRİSİNİ DE ÖLÜSÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Batı Trakya'da soydaşlarımızın kabristanlarını silahla taradılar, ateş altına aldılar. Bunlar hiç olumlu sinyaller değildir. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız. Gereği neyse vakti saati geldiğinde de gereğini yaparız." 

İSRAİL-BAE ANLAŞMASINA TEPKİ

Erdoğan, İsrail-BAE anlaşmasıyla ilgili olarak da "İsrail'le şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistin'e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Abu Dabi yönetimiyle özellikle diplomatik ilişkileri askıya almak veyahut da bizim de büyükelçiyi geri çekme gibi bir adımımız olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

DOLARDAKİ HAREKETLİLİK

Cumhurbaşkanı dolardaki hareketliliğe ilişkin ise şunları söyledi: "Bu hafta içerisinde ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bunlar yeni ataklar değil. Aynı operasyonları bize yaptılar, devam ediyorlar. Türkiye bu konuda güçlüdür, yere sağlam basmaya devam edecektir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/73516/erdogandan-israil-bae-anlasmasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.