Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "eğlence" uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesine değinerek "Bu dönemde eğlencelere ara verin. Hastanede komada yatmaktansa eğlenceye ara vermek daha evladır. Bunları yapmayalım, aileleri üzmeyelim." dedi.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 11:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "eğlence" uyarısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin bir bölümünde Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesine değindi.

Bu dönemde toplu eğlencelere ara verilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastanede komada yatmaktansa eğlenceye ara vermek daha evladır. Bunları yapmayalım, aileleri üzmeyelim." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

Arkadaşlar koronavirüs hayatımızda pek çok şeyi kökten değiştirdi. Biz de gerek partimizle gerekse ilgili süreçleri diğer çalışmalarımızla birlikte virüs gerçeğine göre yeniden dizayn ettik. Tamam diye sloganlaştırdığımız temizlik-maske-mesafe üçlüsünü tüm milletimden özellikle korumalarını ve  buna sahiplenmelerini  hatırlatıyorum ve istiyoruz. Değerli arkadaşlar kim ki bu noktada hakikaten hastane odalarına düşer ,vefat eder bunlar bizi yaralar. Ama bu üçlüye birlikte sahip çıkarsak çok daha dertli hale geliriz. Temizlik büyük önem arz ediyor. Maske aynı şekilde büyük önem arz ediyor. Ve bunu takmalıyız. Bakıyorsunuz maskeyi taktığınız söyleyen maskeyi çenesinin altına koymuş. Bu olmaz. Bunları dikkatle uygulamamız lazım. Hastanelerimiz yeteri sayıda hatta dünyaya göre fazla bir konumdayız.  Ve böyle olduğumuza göre bizler burada maskeye, mesafeye ve  temizliğe dikkat edeceğiz ki öbür tarafta zaten hastanelerimiz en modern anlamda var. Hamdolsun doktorlarımız büyük çabalarla büyük gayretler sarf etti, sarf ediyorlar. Ambulans helikopterler, ambulans uçaklarımız, ambulanslarımız her an zaten seferberlik halinde. Bütün bunlarla dünyayla yarış halindeyiz.  İlkler arasındayız ama haklımız da bizi anlasın. Yani toplu yerlerdeki  yapılan eğlenceler şunlar bunlar vesaire ara verin ya. Bu dönemde eğlencelere vesaire ara verin. Herhalde hastane yataklarında, komada yatmaktansa eğlenceye ara vermek daha evladır.  Bunları yapmayalım. Aileleri üzmeyelim. Ve bunun için tedbirle hareket edelim.  Tedbir bizden takdir Allah'tan. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/64901/cumhurbaskani-erdogandan-eglence-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.