Erdoğan salgından korunmanın şifresini verdi

Ankara Masası
|
20 Haziran 2020, Cumartesi - 16:19
Erdoğan salgından korunmanın şifresini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı temizlik, maske ve masefe ilkelerine dikkat çekti. Bu ilkelerin baş harflerinden yola çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani tamam" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemi ile Kars Barajı Açılış Töreni'ne katıldı. Koronavirüs tehlikesine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan temizlik, maske ve masefe ilkelerinin önemine dikkat çekti. Son günlerde yayımlanan rakamların salgınla mücadelede mevzi kaybedilmeye başlandığına işaret ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgının üstesinden gelmenin yolu, maske, mesafe, temizlik dediğimiz ilkelerden geçiyor. Bu sıralamayı baş harflerini anlamlı kılmak için küçük bir takdim tehir ile temizlik, maske, mesafe olarak değiştirerek tekrar etmek istiyorum: Yani 'Tamam.' İnşallah bu kurallara riayet ederek kısa sürede salgını gündemimizden çıkartacağımıza inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Hükümete geldiklerinde ülkede toplam 276 baraj olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bugün ise son 18 yıldaki 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz. Şehirlerimizi barajlarla, hidroelektrik santrallerle, içme suyu tesisleriyle, sulama kanallarıyla donatarak milletimizin refah seviyesini sürekli yükselttik." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin demokrasi ve ekonomi yolunda katettiği mesafenin en somut sonuçlarını koronavirüs salgını döneminde gördük." diyen Erdoğan, "Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini, hem sağlık altyapımızla hem gıda ve temizlik tedarik zincirimizle hem de kamu güvenliği bakımından örnek bir yönetimle göğüsledik." ifadesini kullandı.

Ekonomide toparlanma sinyallerinin oldukça güçlü geldiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "2020'nin ilk çeyreğinde mart ayının önemli kısmını salgınla mücadeleyle geçirmemize rağmen yüzde 4,5'lik büyüme oranı elde ettik. Merkez Bankası döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardık. Yılın ikinci yarısıyla birlikte, ekonomide gerçekten çok büyük bir ivme bekliyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/31230/erdogan-salgindan-korunmanin-sifresini-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.