Murat Köse'den su zammına gönderme

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, kademeli su faturası uygulamasıyla tasarruf yapılacağı inancına göndermede bulunurken, "Halk ekmeğin rakamı 3-4 lira yapılsın da hiç olmazsa ekmekten tasarruf etsin halkımız" dedi.
Ankara Masası
|
12 Mart 2021, Cuma - 18:13
Murat Köse'den su zammına gönderme

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Mart ayı toplantısında 'kademeli su faturası uygulaması' bir kez daha tartışma çıkardı.

ABB Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara'nın bu sene en az yağış alan bölge olduğunu belirterek, kademeli su faturasının vatandaşı su tasarrufuna yönlendireceğini söyledi.

Neslihanoğlu'nun zammı savunduğu ifade eden ABB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, fahiş zamların vatandaşı tasarrufa yönlendirmeyeceğini ifade ederek, "Halk ekmeğin rakamını 3-4 lira yapılsın da hiç olmazsa ekmekten tasarruf etsin halkımız" diye konuştu.

" Bu öyle olmaz bunlar temel ihtiyaçtır"

Murat Köse, kademeli fatura uygulamasının kamuoyuna sorulmasını teklif ederek "Şimdi bu konuda yüzde 50-80 fahiş zamlar konusunda bir kamuoyu yoklaması yapılırsa meclis üyesi arkadaşlarımızın bazıları sahaya çıkmıyor musunuz? Diyor. O bahçe sahiplerinin haricinde de normalde evde 4-5 tane çocuklu bir ailede ortalama tüketim 20 metreküpten aşağı olmadığını göreceklerdir. Yani zam yaparak tasarrufu teşvik etmekse eğer o zaman halk ekmeğin rakamını 3 lira 4 lira yapılsın da hiç olmazsa ekmekten tasarruf etsin halkımız. Bu öyle olmaz bunlar temel ihtiyaçtır. Gerçekten de önemlidir bu şekilde değerlendirilmesi gerekir. Ama farklı düşülünüyorsa eğer yani yüzde 50 yüzde 80’i Ankara halkı kabul ediyorsa bizim diyeceğimiz bir şey yok."  dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/649933/murat-koseden-su-zammina-gonderme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.