Bala Belediyesinden tepki çeken olayla ilgili açıklama

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, sokak hayvanlarının ölüme terk edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
16 Mart 2021, Salı - 21:12
Bala Belediyesinden tepki çeken olayla ilgili açıklama

Bala Belediyesi ekipleri tarafından 14 Mart 2021 tarihinde sokak hayvanlarının kısırlaştırma çalışmalarının ardından, ölüme terk edildiği haberi büyük tepki topladı.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayımlayarak yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Personeller hakkında soruşturma başlatılmıştır"

Elim olayı gerçekleştiren personel hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığının altını çizen Buran " 05.03.2021 tarihinde kısırlaştırma için ekiplerimiz tarafından barınağa götürülen sokak hayvanlarımızın 13.03.2021 tarihinde tedavileri tamamlanıp tekrardan ekiplerimize teslim edilmiştir. Basına düşen ve hepimizin üzüntü ile öğrendiğimiz sokak hayvanlarımızla ilgili elim olaydan ötürü sorumsuzca davranan olayla ilgili personeller hakkında soruşturma başlatılmıştır. Şahsımın ve Belediye içindeki hiç bir yöneticimin onay vermeyeceği bu durum bizi derinden yaralamıştır." ifadelerini kullandı.

"Hayvanların birçoğu ilçemize geri getirilmiştir"

Belediyenin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 'Kıymetli Hemşehrilerim, İlçemizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve bakımlarının yapılması hususunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde ilçemizdeki bulunan sokak hayvanlarının; kısırlaştırma, aşılama ve bakımları yapılmaktadır. Hepinizin bildiği ve sosyal medya üzerinden de takip ettiğiniz üzere göreve geldiğimiz günden beri, daha önce hiç yapılmayan hizmetleri sokaktaki canlarımız için de yaptık.

 İlçe merkezimizde ve mahallelerimizde birçok noktaya besleme kapları koyup, düzenli takibini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hizmetlerimiz vatandaşlarımıza hitap ettiği gibi, sokak hayvanlarını da hitap etmektedir. Onlar Allah’ın sessiz yaratıkları bizlere emanetleridir. Bu düşünce ile onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

 05.03.2021 tarihinde kısırlaştırma için ekiplerimiz tarafından barınağa götürülen sokak hayvanlarımızın 13.03.2021 tarihinde tedavileri tamamlanıp tekrardan ekiplerimize teslim edilmiştir. Basına düşen ve hepimizin üzüntü ile öğrendiğimiz sokak hayvanlarımızla ilgili elim olaydan ötürü sorumsuzca davranan olayla ilgili personeller hakkında soruşturma başlatılmıştır. Şahsımın ve Belediye içindeki hiç bir yöneticimin onay vermeyeceği bu durum bizi derinden yaralamıştır. 

 Bu olayla ilgili tarafıma bilginin gelmesi akabinde ekiplerimiz derhal olay yerine gönderilmiş ve iki gün boyunca gönüllü hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanlarımızın bulunması için arama çalışmaları aralıksız devam etmiştir ve sokak hayvanlarının birçoğu ilçemize geri getirilmiştir. 

 Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için bütün çalışanlarımıza tekrardan bilgilendirme, eğitim ve talimatlarımız tebliğ edilmiştir. Can dostlarımızın her zaman yanlarında olup, onları yalnız bırakmayacağız. Kamuoyuyla saygı ile paylaşıyorum.'

http://www.ankaramasasi.com/haber/655362/bala-belediyesinden-tepki-ceken-olayla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.