Polatlı Müftülüğü’nden radyo üzerinden Mukabele

Ankara Masası
|
24 Nisan 2020, Cuma - 18:48
Polatlı Müftülüğü’nden radyo üzerinden Mukabele

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Ramazan Ayı sebebiyle radyo ve sosyal medya üzerinden mukabele, hatim ve vaaz sohbetleri gerçekleşiyor.

Asırlardır yaşatılan mukabele geleneği, Korona virüs salgını nedeniyle bu Ramazan Polatlı Müftülüğü tarafından radyo ve sosyal medya üzerinden ''Ramazan Bereketi '' temasıyla gerçekleştiriliyor. İlçede bulunan yerel bir radyoda gerçekleşen program Ramazan ayı boyunca her gün 12.00-14.00 arası gerçekleşecek.  

“EVLERİMİZİ MESCİDE ÇEVİRMENİN GAYRETİ VE SEVİNCİNİ YAŞAYACAĞIZ”

  Evleri mescide çevireceklerini belirten Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri vatandaşlarımızın evlerine radyo programı ve sosyal medya üzerinden konuk olacaklarını belirtti. Cihangeri, Ramazan'ı buruk bir şekilde karşıladığımızı belirterek, '' Gölgesi üzerimize düşen rahmet ayı, bereket ayı Ramazanı Şerifimizin de ülkemize milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Tabi ki buruk bir şekilde karşıladığımız Ramazanımızı camilerimizden mahrum, cemaatimizden mahrumuz. Ama yine de rahmete çevirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu sene camilerimizi cemaatimizle buluşturamayacağımızın hüznü ile birlikte evlerimizi mescide çevirmenin gayreti ve sevincini yaşayacağız inşallah”dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN EVLERİNE KADAR MİSAFİR OLACAĞIZ”

Ramazan’ın bir mektep olduğunu aktaran Cihangeri, “Ramazan mektebini bu ramazan aile mektebine çevireceğiz. Bu manada bizde ailelerimize ulaşmaya çalıştık. Radyo kanalında 12.00-14.00 arasında Polatlı Müftülüğü olarak canlı bir program yapacağız. Ve bunu sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlayacağız. Vatandaşlarımızın evlerine kadar misafir olacağız '' sözlerine yer verdi.   Sağlık çalışanlarını da unutmayan Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri, '' Korona virüsü sebebiyle vefat edenler Allah'tan rahmet diliyorum. Bu manada canla başla çalışan, canlarını ortaya koyan bütün sağlık personeline ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6555/polatli-muftulugunden-radyo-uzerinden-mukabele
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.