Liderler HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili ne söyledi?

HDP'nin kapatılması ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili parti liderlerinden peş peşe açıklamalar geldi.
Ankara Masası
|
17 Mart 2021, Çarşamba - 23:46
Liderler HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili ne söyledi?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. İddianame Yüksek Mahkeme'ye gönderildi. Ayrıca gün içinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kararın TBMM'de okunmasıyla vekili düşürüldü.

Siyaseti hareketlendiren gelişmelerle ilgili diğer partilerden de peş peşe açıklamalar geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'yi ararken, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan twitterdan açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve kapatma davasıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, "Gelişmeler ülkede demokrasi olmadığını bir kez daha göstermiştir" dedi

Ahmet Davutoğlu

Twitter hesabından görüşlerini açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti kapatmanın karşısında olduklarını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, "Siyasi partileri kapatmak, seçilmiş milletvekillerinin haklarını ellerinden almak Türkiye'nin önünü açmaz; toplumsal barışı bozar. 2053 hedefi koyanlar, yeni Anayasadan bahsedenler Türkiye'yi 1990'ların girdabına sokmak istiyor. Sonuna kadar demokrasiyi ve siyaseti savunacağız." dedi.

Doğu Perinçek

Ulusal Kanal'a çıkan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, canlı yayında şunları söyledi: "Deliller son derece kesin, açık ve tartışmasız. HDP'nin terör odağı haline gelmesi uzun boylu bir araştırmayı gerektirmiyor. Karar verilmesi kolay bir iddianame söz konusu. Bu bakımdan Vatan Partisi olarak Anayasa Mahkemesi'nden çok hızlı bir karar talep ediyoruz"

Ali Babacan

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyasi meşruiyet toplum desteği ile sağlanır. 6 milyon oy alan bir partiyi yargı yoluyla engellemeye çalışmak oy veren milletimize saygısızlıktır. Demokrasimiz, farklı fikirlerin konuşulduğu bir ortamda gelişebilir. Siyasetin yolunu kapatmak ülkeyi çözümsüzlüğe hapsetmektir" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/656987/liderler-hdpnin-kapatilmasi-davasiyla-ilgili-ne-soyledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.